Junamatkustaja kuvailee MTV Uutisille hetkeä, kun matkanteko katkesi rysähdykseen: "Aivan kuin junaa olisi lyöty isolla lekalla – kaksi penkkiä hajosi"

Intercityjunasta kuulunut kova ääni ja rikkoutuminen säikäyttivät iltapäivällä junan matkustajia Lahdessa. Toisaiseksi tuntemattomasta syystä rikkoutunut juna oli matkalla Helsingistä Kouvolan ja Kuopion kautta Ouluun.

VR:n mukaan yhdestä junanvaunusta oli kuulunut kova ääni ja tömähdys oli tuntunut matkustajille asti. Vaunuun tuli vika, ja juna joutui jäämään Lahden asemalle.

Junassa matkustajana ollut mies kertoo MTV Uutisille, että IC65-junassa kuulunut ääni muistutti metallista rysäystä.

– Samanaikaisesti vaunu tärähti voimakkaasti. Aivan kuin junaa olisi lyöty isolla lekalla alhaalta päin, matkustaja kertoo. Hän ei halua nimeään julki.

Penkkien selkänojat hajosivat rysäyksen voimasta

Rysäyksen voima oli miehen mukaan niin suuri, että kahden penkin selkänojat rikkoituivat matkustajien istuessa niissä.

– Myös yhden käytävän oven mekaniikka hajosi ja jäi kiinni-asentoon. Kyseisen oven yläpuolella ollut pintarakenne näytti siirtyneen hieman pois paikoiltaan.

Mies kertoo muutaman matkustajan valitelleen heilauksen tuntuneen muun muassa niskassa ja selässä.

– Ainakin pari ihmistä ilmoitti hakeutuvansa tarkastukseen tapahtuneen johdosta.

Mies kiittelee junan henkilökunnan toimintaa tilanteessa.

– Paikalle saapunut konduktööri toimi ammattimaisesti ja piti ihmiset tilanteen tasalla.

Tapauksen tutkinta jatkuu

VR ja Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) tutkivat junaa ja rataa selvittääkseen, mikä ongelman aiheutti. Otkesin mukaan tömähdys tuntui vaunussa numero kuusi, joka oli junassa ensimmäinen vaunu veturin jälkeen.

VR:ltä kerrotaan, että radassa tai junavaunun ulkopuolella ei ole havaittu tapahtunutta selittäviä vauriota. Vaunun sisäkaton ja sisäovien rakenteisiin sekä muutamaan istuimeen oli tullut vaurioita. Osalle matkustajista aiheutui tilanteesta lieviä vammoja, mutta paikan päälle ei tarvittu ensihoitohenkilökuntaa.

Vaunut siirretään Helsingin varikolle lisätutkimuksia varten.

VR:n mukaan junan matkustajat pääsivät jatkamaan matkaansa toisella junalla noin puolitoista tuntia alkuperäisestä aikataulusta myöhässä. VR:n mukaan asian selvittäminen ei vaikuta muuhun junaliikenteeseen oikoradalla.


 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja