Jari hyppäsi epäonnen junaan: Myöhästymisiä, veturin rikkoutumisia ja koomisia kuulutuksia – "Olemme sellaisessa ylämäessä, etteivät veturin tehot riitä. Odotamme takana olevaa junaa työntämään"

Junaliikenteen ongelmat saivat alkunsa, kun Oulusta Helsinkiin matkalla olleen Intercity 24 -junan veturi hajosi tänään iltapäivällä hieman ennen Toijalaa. MTV Uutisten lukija kertoo, kuinka epäonnen junamatka sai yhä hullunkurisempia käänteitä.

Helsinkiläinen Jari hyppäsi epäonnisten IC-junan kyytiin Tampereelta. Neljän paikkeilla lähtenyt juna oli aikataulustaan vain muutaman minuutin jäljessä, joten mies oli toiveikas siitä, että pääsisi ajoissa kotiin.

Toijalan kohdalla haaveet oikea-aikaisesta kotiinpaluusta kuitenkin romuttuivat.

Veturin tehot eivät riittäneet

– Vähän ennen Toijalaa juna pysähtyi selittämättä. Odottelimme selitystä, mutta sitä ei hetkeen kuulunut, Jari kertoo kokemuksestaan.

Hetken odottelun jälkeen junan konduktööri päätti kuuluttaa matkustajille väliaikatiedotteen.

– Nyt on niin, että olemme sellaisessa ylämäessä, etteivät veturin tehot riitä. Odotamme, että takana oleva juna tulee työntämään, kuulutuksessa vitsailtiin.

Jarin mukaan matkustajia oli siinä vaiheessa lähinnä huvittanut koko tilanne. Niinpä odottamista Toijalan kohdalla jatkettiin.

– Vaikka totta kai tiesimme, että ylämäen sijaan kyseessä oli junan tekninen vika, hän naurahtaa.

Toijalassa ei takseja

Lopulta odotettu apu saapui ja epäonnen juna pukattiin eteenpäin Toijalan asemalle. Seuraava käänne tapahtui, kun jatkoyhteyksiään odottavien henkilöiden pyydettiin menevän konduktöörin pakeille.

Erityisesti lentokentälle meneviä matkustajia pyydettiin ilmoittautumaan.

– Pian tämän jälkeen kuulutettiinkin, että "yritimme saada kaikille lentokentälle menijöille takseja, mutta eihän täällä niitä ole", Jari toteaa.

Juna lähti varoittamatta liikkeelle

Lopulta juna liikahti Toijalasta noin tunnin odottelun jälkeen. Iltalehden mukaan lähtö oli jopa niin nopea, että osa ulkona jaloitelleista matkustajista jäi Toijalan asemalle. 

Myös Jarin mielestä tilanne oli sekava.

– Ilman mitään kuulutusta juna lähti pikkuhiljaa liikenteeseen. En ihmettelisi, jos sinne Toijalaan joku olisikin jäänyt.

Iltalehden uutisessa VR:n viestintäpäällikkö kertoo, että junan lähdöstä ilmoitettiin kuitenkin asemalla seisseille useammalla pillin vihellyksellä.

Vielä yksi odottamaton pysähdys

Lupaavasti edennyt matka Toijalasta kohti Helsinkiä pysähtyi kuitenkin vielä yhden kerran odotettua kauemmin. Tikkurilassa koko junalle kuulutettiin, että viivästyksiä aiheuttaisi vielä VR:stä riippumaton ongelma.

– Konduktööri kertoi, että pelastusviranomaiset saapuisivat poistamaan junasta yhden henkilön, Jari toteaa.

Tässä vaiheessa juna oli matkannut normaalin puolentoistatunnin matkansa yli neljässä ja puolessa tunnissa.

Jaria itseään ei myöhästyminen haitannut liikaa, mutta muiden puolesta häntä suretti.

– Minulla ei mitään hätää ollut, mutta toivottavasti muut eivät myöhästyneet lennoiltansa. Korvaavia kuljetuksia ei tuntunut järjestyvän, hän toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat