Intercity-junan vaunun "rytkähdys" on täydellinen mysteeri – Tutkijat ymmällään: "Nyt ei ole hajuakaan siitä, mitä tapahtui"

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) selvittää, mikä aiheutti intercity-junan vaunun tömähdyksen. Tömähdys vaurioitti vaunun istuimia, myös matkustajille aiheutui niskan ja selän retkahduskipuja.

Mystinen tömähdys pysäytti Helsingistä Ouluun matkalla olleen intercity-junan matkanteon Lahden asemalle sunnuntai-iltapäivänä. Tömähdys tuntui vaunussa numero kuusi, joka on ensimmäinen vaunu veturin jälkeen.

Otkes ymmällään tapauksesta

Otkes selvittää syytä tömähdykseen, mutta toistaiseksi johtaja Veli-Pekka Nurmi on tapauksesta ymmällään.

– Tämä on erikoinen juttu, sillä aika nopeasti onnettomuuksien jälkeen selviää peruskuvio siitä, mitä on tapahtunut. Tässä tapauksessa meillä ei ole hajuakaan siitä, mitä tapahtui, Nurmi kertoo MTV Uutisille.

Veturi ja vaunut tutkitaan

Sekä veturi että junanvaunut on tuotu VR:n Ilmalan varikolle tarkempia tutkimuksia varten.

– Merkillistä on, että vaurioita on vain yhdessä vaunussa, veturissa ja muissa vaunuissa ei ole havaittavissa mitään ulkoisia vaurioita. Varikolla pääsemme tutkimaan veturia ja junia myös alapuolelta.

Tömähdys vaurioitti paitsi penkkejä myös vaunun sisäkattoa ja sisäovien rakenteita. Myös muutamat matkustajat valittivat niskan ja selän retkahduskipuja.

Intercity-junan matkustajat pääsivät jatkamaan matkaansa toisella junalla noin puolitoista tuntia alkuperäisestä aikataulusta myöhässä. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja