Mainos

Kaipaatko enemmän seksiä? Älyttömän yksinkertaisella vinkillä suuri vaikutus halukkuuteen

Varsinkin näin pimeimpänä vuodenaikana tämä vinkki kuulostaa enemmän kuin hyvältä!

Seksivälineitä, tuhmien puhumista ja kalenteriin merkattuja seksikertoja. Seksihalujen lisäämiseksi on olemassa lukuisia vinkkejä, mutta miltä kuulostaisi, jos omia haluja olisi mahdollista nostaa niinkin helposti kuin nukkumalla? Erinomaiselta, vai mitä?

Unella merkittävä rooli seksuaalisen halukkuuteen

Peittojen alle kannattaa todellakin käpertyä ihan vain nukkumaan, sillä Journal of Sexual Medicinen pari vuotta sitten julkaisemassa tutkimuksessa tultiin nimittäin siihen tulokseen, että jokainen ylimääräinen tunti unta lisää yhdynnän todennäköisyyttä seuraavana päivänä peräti 14 prosentilla.

– Unen merkitys seksuaaliseen halukkuuteen ja kiihottumiseen on jäänyt vähälle huomiolle, mutta nämä havainnot osoittavat, että riittämättömät unet voivat vähentää seksuaalista halukkuutta ja kiihottumista etenkin naisilla, tutkimuksenjohtaja dosentti David Kalmbach kertoi tuolloin.

Tutkimukseen osallistuneiden 171 naisen keskuudesta ne, jotka saivat nukkua öisin pidemmät yöunet, tunsivat suurempaa seksuaalista halukkuutta seuraavana päivänä. Halukkuuden lisäksi nukkuminen todettiin tärkeäksi asiaksi myös sukupuolielinten kiihottumisen kannalta. Keskimääräistä enemmän nukkuneilla oli vähemmän ongelmia vaginaalisen kiihottumisen kanssa kuin henkilöillä, jotka saivat keskimääräistä vähemmän unta.

– On tärkeää antaa itsellemme unta, jota mielemme ja kehomme tarvitsevat, tutkija lisää.

Jos omat nukkumistottumukset mietityttävät, lue myös tämä:  Tunnista oireet: Tästä tiedät, että nukut liian vähän

***

2:24

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.