Nämä oireet kertovat siitä, että nukut liian vähän

Kun unta ei saa riittävästi, alkaa keho vähitellen oireilla usealla erilaisella tavalla. Jos tunnistat näitä oireita itsessäsi, kannattaa jatkossa kiinnittää huomiota riittävään unensaantiin.

Vähentyneet seksihalut

Väsyneenä ainoa asia mitä sängyssä haluaa tehdä, on usein nukkuminen. Univaje saattaa tämän vuoksi laskea seksuaalista viettiä merkittävästi. Myös useat tutkimukset ovat osoittaneet, että miehillä unenpuute voi alentaa testosteronitasoa, mikä taas alentaa seksuaalista halukkuutta.

Ajatusten katkeilu

Huomaatko mumisevasi itseksesi ja puhuvasi ympäripyöreitä? Et ole tullut höperöksi, vaan saatat kärsiä unenpuutteesta. Tutkimukset ovat osoittaneet, että valvominen saattaa vaikuttaa meihin samalla tavalla kuin alkoholi. Keskusteluun ei haluakaan käyttää unisena paljon energiaa, joten se jää usein hyvin pintapuoliseksi.

Ailahteleva mieliala

Vaikka olisitkin yleensä kärsivällinen henkilö, unenpuute saattaa saada pinnasi kiristymään helposti. Unilääketieteeseen erikoistuneen tohtori Robert Rosenbergin mukaan pienet asiat, kuten ihmisten myöhästely saattaa saada väsyneet ihmiset raivostumaan hämmästyttävän helposti.

Jatkuva sairastelu

Olet juuri parantunut taudista, mutta ennen kuin huomaatkaan, flunssa alkaa taas painaa – kuulostaako tutulta? Tällaiset oireet saattavat kertoa siitä, että immuunijärjestelmä on heikentynyt, eikä keho pysty kamppailemaan normaaliin tapaan bakteereja vastaan.

Huonosti voiva iho

Vähäinen uni voi saada ihon menettämään kimmoisuuttaan ja kuivattaa sitä. Univaje voi aiheuttaa pahimmillaan aknea ja muita iho-ongelmia. Tämä johtuu kortisolista. Hormonipiikit stressaantuneilla tai univajeesta kärsivillä voivat hajottaa ihon kollageenia, joka pitää ihon sileänä ja pehmeänä.

Lue myös:

    Uusimmat