Mainos

Kaikkonen Niinistön Putin-tapaamisesta: ”En odota käänteentekevää kehitystä”

Aamun Huomenta Suomessa vierailleet kansanedustajat ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Antti Kaikkonen ja Etyjin parlamentaarisen kokouksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva totesivat, että tilanne Ukrainassa näyttäisi taas pahentuneen.

Kanerva ja Kaikkonen jatkoivat eilen presidentti Sauli Niinistön isännöimien Kultaranta-keskustelujen jälkipuintia. Keskusteluissa puitiin muun muassa yhtä viime aikojen kestoaihetta, lännen ja idän välisiä suhteita. Suhteita on viime päivinä kiristänyt Yhdysvaltojen ilmoitus siitä, että se neuvottelee Baltian ja Itä-Euroopan maiden kanssa joukkojen ja aseistuksen lisäämistä Itä-Euroopassa.

Kaikkonen ja Kanerva pohtivat sitä, tuoko Yhdysvaltojen avaus alueelle vakautta vai hajoitusta.

– On hyvä kysymys, tuoko se vakautta. Tässä on odotettavissa jonkin sortin vastareaktio Venäjän puolelta, varustelun lisäämistä tai jotakin muuta, Kaikkonen sanoo

Niinistön ja Putinin tapaamiselle ei suuria odotuksia

Kaikkosta huolettaa jatkuva nokittelu sekä lännessä että idässä.

– Olisi tärkeää, että tätä jännitettä purettaisiin mieluummin ensisijaisesti diplomatian keinoin kuin panssarivaunuin.

Kanervan mukaan Yhdysvaltojen lopulliset toimet riippuvat paljon Ukrainan tilanteen kehittymisestä.

– Tämä on ikään kuin takataskukortti, mikä lännen puolelta lyödään pöytään, jos tilanne Ukrainassa tulee nykyistä pahemmaksi. Viime päivien tapahtumat valitettavasti kielivät siitä, että tilanne on menossa uudelleen taas huolestuttavaan suuntaan, Kanerva summaa.

Presidentti Niinistö matkaa tänään Moskovaan tapaamaan Venäjän presidentti Vladimir Putinia. Kaikkonen kertoo pitävänsä hyvä sitä, että Suomi pitää yllä keskusteluyhteyttä Venäjään, mutta mitään läpimurtoa ei tänään ole hänen arvionsa mukaan tapahtumassa.

– En odota mitään käänteentekevää kehitystä, mutta pidän arvokkaana sitä, että presidentti Niinistö ja sitä kautta Suomi on aktiivinen tässä asiassa. Kannattaa olla mieluummin sillanrakentaja kuin sillanhajottaja. Hajottajia tässä tuntuu olleen liikenteessä enemmän ja rakentajia aivan liian vähän.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.