Kaikki irti palasaippuan jämistä! Käytä vaikka ompeluun

Älä heitä palasaippuan jämiä pois, vaan käytä ne uudestaan! Näillä nikseillä saat ne pienimmätkin ärsyttävät palaset hyötykäyttöön. Kenties jopa tavoin joita et ole osannut ajatella.

Kaikille tuttu tapa on kastella saippuajämät vedellä ja liittää ne yhteen toistensa kanssa tai uuteen saippuapalaan. Jälki ei välttämättä ole mitä kaunein, mutta toimii tarkoitukseensa.

Mutta mitäpä jos kokeilisit myös seuraavia niksejä?

Ei karkaa käsistä!

– Laita palasaippuan jämät pienen käsipyyhkeen sisään. Sido narulla pussukaksi ja sinulla on valmis saippualiina. Ei takuulla karkaa palasaippua pikkuisenkaan kädestä!

Taikasieni

– Tee pesusieneen pieni viilto ja työnnä palasaippuan jämät sieneen. Lapset yllättyvät kun vaahto ilmestyy.

Ulkosaippua

– Kerää palasaippuan jämät yhteen ja työnnä ne sukkahousujen kärkeen. Sido sukkahousut sitten ulkohanan viereen, niin saat aina puhtaat kädet ulkotöistä palatessasi.

Vaatekaavojen merkintään

– Pidätkö ompelemisesta? Pidä saippuapalan jämää ompelulaatikossa ja käytä sitä kaavaliidun sijasta. Saippua, tietenkin, peseytyy helposti pois.

Nariseeko saranat, jumittaako vetoketju?

– Liukasta vinkuvat saranat tai jumittavat vetoketjut hankaamalla niitä saippualla. Näin saat myös esimerkiksi laatikot liukumaan sujuvammin.

Pitää kutsumattomat eläinvieraat kaukana

– Laita saippuajämiä sukkahousuun ja ripusta niitä puutarhaasi. Pitää kutsumattomat vieraat poissa puskista ja pensaista.

MTV3-kanavalla alkaa ensi viikon tiistaina 15.4. Maria Nordinin uusi ohjelma Keidas, jossa hän rakentaa päivässä viherkeitaan tunnetulle suomalaiselle.

Katso Marian vinkkivideo, jossa hän neuvoo kuinka tehdään saippuateline.

Tutustu myös ohjelman nettisivuihin osoitteessa

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat