Kaija Koo avoimena: "Tässä ammatissa persoona voi muuttua helposti"

Rempseä taiteilija haluaa pysyä nöyränä ja vanheta rehellisesti. 

Kaija Koo on siirtymässä pian pitkälle sairaslomalle lonkkaleikkauksen jälkeen. Hän kertoo Peter uutisvirrassa -ohjelman haastattelussa palaavansa takaisin keikkalavoille keväällä.

Kaija Koon mukaan on erikoista, että ikää ja ihmisen painoa saatetaan käyttää haukkumavälineinä. Hän sanoo olevansa ylpeä iästään.

– Kaikki me vanhennumme. Miksi ikää pitäisi hävetä? Voin aivan hyvin sanoa olevani 54-vuotias, eikä mitään pahaa tapahdu.

Kaija Koo kertoo, ettei hän halua antaa sellaisille tunteille valtaa, että hän kokisi olevansa jokin jumala.

– Pistän jatkuvasti itseäni alas, etten kuvittelisi mitään sellaista. Yritän pitää jalat maassa. En halua minäkuvani vääristyvän, koska tässä ammatissa persoona voi muuttua helposti aivan täydeksi paskapääksi. Minä en halua olla paskapää.

Pitkän musiikkiuransa raskaimmiksi käänteiksi Kaija Koo mainitsee avioeronsa sekä hänen poikansa onnettomuuden, joka piti lapsen liki kahden vuoden ajan sairaalassa.

–  Suuri suosio on myös ollut raskasta. Vaikka se on ollut valtavan hienoa, niin se on ollut myös traumatisoivaa. En voi elää kuten muut ihmiset. Haluaisin toisinaan olla ”tavallinen”. Kaija Koo on minuun merkattu ja ystävien kanssa iltaa istumassa joku tulee juttelemaan musiikistani. Laulaminen on ammattini, josta haluan myös toisinaan pysyä erossa ja tehdä ihan tavallisia asioita. Oma työ ja tämä elämä on hyvin epätavallista.

Kaija Koo kärsi aiemmin esiintymiskammosta ja pelkäsi ihmisiä. Hän ei kouluaikoina uskaltanut edes viitata oppitunneilla, koska ei halunnut olla esillä.

– En ajatellut, että haluan esiintyä. Halusin tehdä musiikkia ja siihen liittyy se esiintyminen. En voinut kuvitella, että minusta olisi vahva esiintyjä. 

Kaija Koon ja Cheekin yhteiskappale julkaistaan huomenna torstaina 6.lokakuuta. Hänen marraskuussa julkaistavalle albumilleen kappaleita ovat tehneet muun muassa JVG, Ellinoora, Erin ja Maija Vilkkumaa

Lue myös:

    Uusimmat