Kaija Koo avautuu 10 vuoden takaisesta ajasta Eevassa: "Olin melkein puilla paljailla"

Laulajatähti puhuu haastattelussa kymmenen vuoden takaisista vaikeista ajoista.

Kaija Koo, 53, muistelee uudessa Eevassa miettineensä jopa alanvaihdosta kymmenen vuotta sitten. Hänen pitkä avioliittonsa Markku Impiön kanssa oli tullut tiensä päähän ja laulajan oma ura oli vaakalaudalla.

– Koen olevani jonkinlaisessa laveassa elämän virrassa, jonka mukana menen tällä hetkellä melko tyynesti eteenpäin. Kymmenen vuotta sitten tilanne oli aivan toinen. Olin melkein puilla paljailla. Ei ollut oikeastaan mitään, mihin tarttua, Kaija sanoo artikkelissa.

Laulaja sanoo haastattelussa, ettei ollut pitänyt oikeuksistaan huolta ja eläkemaksutkin olivat niin sanotusti retuperällä. Tällä hetkellä hän uskoo voivansa esiintyä vielä kymmenen vuotta, jos ääni pysyy kunnossa.

Kaija Koo on nähty keikoilla viime aikoina kävelykepin kanssa. Ennen joulua laulaja täytti Helsingin Hartwall Areenan.

Keikkayleisöstä raportoitiin tuolloin MTV.fille, että artistilla oli kävelykeppi mukana lavalla kävelyä tukemassa, mutta hän pystyi kuitenkin esiintymään reippaasti myös ilman keppiä, lepuuttaen vain välillä jalkaansa keppiin tukeutuen.

Elokuussa 2015 Kaija Koo puhui suosionsa hulluista vuosista Radio Novalla.

– Mulla on niin pitkä tie. Vuonna 1993 oli valtava suosio ja hysteria, olen kokenut sen mitä nämä nuoremmat popparit, esimerkiksi Jare (Cheek) nyt kokee. Olen mennyt sen läpi ja kuitenkin säilynyt selväjärkisenä.

– Suosio on tosi hienoa, mutta myös äärimmäisen vaikea, kova ja raskas juttu henkisesti myös, Kaija Koo sanoi.

Suosion vuodet 1990-luvulla saivat faneista esiin hyvin fanaattisia piirteitä.

– Se oli hysteriaa. Ihmiset saattoivat kaataa minut kadulla, kun tulivat halaamaan. He ryntäsivät päälle. Olen kaatunut Stockan hississä yhden aika painavan naisen alle, artisti muisteli.

Lue myös:

    Uusimmat