Mainos

Kahvilan asiakkaita panttivankeina Sydneyssä – islamistien lippu kahvilan ikkunassa

Australian suurimman kaupungin Sydneyn keskustassa sijaitsevaan kahvilaan on hyökätty ja sen työntekijät ja asiakkaat on otettu panttivangeiksi.

Arviot panttivankien määrästä ovat vaihdelleet jopa 40:stä kahdeksaan. Iso osa kaupungin ydinkeskustaa on suljettu.  

Yksi aseistettu mies

Paikalla on meneillään massiivinen poliisioperaatio. Poliisin erikoisjoukot käyttävät kaikki mahdolliset keinot kahvilassa pidettävien panttivankien vapauttamiseksi, kertoo turvallisuuslähde Australian-lehden mukaan.  

Sydneyn poliisin mukaan kahvilaan hyökkäsi yksi aseistettu mies. Panttivankien määrää poliisi ei vahvista. Kahvilan omistavan Lindt Australian mukaan panttivankina olisi noin 40 ihmistä. Poliisi ei ole saanut keskusteluyhteyttä hyökkääjään.  

Australian-lehden sivulla on kuva, jossa kahvilan työntekijä ja asiakas ovat painautuneina ikkunaa vasten ja pitävät ikkunassa mustaa islamistilippua.  

Poliisi on eristänyt alueen Sydneyn ydinkeskustassa. Poliisi sai hälytyksen kahvilaan kello 9.45 aamulla paikallista aikaa.  


Australianin haastatteleman asiantuntijan mukaan kahvilan ikkunassa pidettävä lippu on yleinen islaminuskoa ilmentävä lippu, jota Guardianin mukaan käyttävät myös jotkut jihadistiryhmittymistä. Se ei kuitenkaan ole sama lippu, jota äärijärjestö Isis usein käyttää.

Turvallisuusviranomaisilla hätäkokous

Australian pääministerin Tony Abbottin mukaan maan turvallisuusviranomaiset ovat koolla Sydneyn panttivankitilanteen takia.

Pääministeri vakuuttaa tiedotteessa, että osavaltion viranomaiset saavat hallituksen täyden tuen.  

Sydneyn keskustassa sijaitsevaan kahvilaan hyökättiin aamulla ja sen työntekijät ja asiakkaat otettiin panttivangeiksi. Panttivankien määrästä on liikkunut vaihtelevia tietoja.  

Juttua muokattu: Alunperin otsikossa kerrottiin kyseessä olleen terrorijärjestö Isisin lippu. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.