Kahden vuoden tauon jälkeen kuningas Charles ja kuningatarpuoliso Camilla aloittivat vuotensa Sandringhamissa

0:59
Katso, kun tuore kuningas Charles vannoi valansa.

Kuningas Charles aloitti vuotensa perinteisissä tunnelmissa.

Kuningas Charles aloitti vuoden 2023 tuomalla takaisin vanhan perinteen ja osallistui kahden vuoden tauon jälkeen kuningatarpuoliso Camillan kanssa aamulla 1. tammikuuta jumalanpalvelukseen St. Mary Magdalene -kirkossa, Sandringhamissa. Perinne oli erityisesti hänen äidilleen, kuningatar Elisasabetille, tärkeä.

Osana uudenvuodenpäivän tapaamisia he kohtasivat kirkon ulkopuolella Norwichin piispa Graham Usherin ja pastori, tohtori Paul Williamsin. Charles myös tervehti ihmisiä, jotka odottivat lähellä kirkkoa.

Kuninkaallisen perheen perinne osallistua uudenvuodenpäivän jumalanpalvelukseen Sandringhamin St. Mary Magdalena -kirkossa lakkasi kahdeksi vuodeksi pandemian ja kuningatar Elisabetin terveyden vuoksi.

Vuoden 2022 lomakauden ajaksi kuninkaallinen perhe kuitenkin palasi Sandringhamiin. Jouluaamuna he astuivat ulos St. Mary Magdalenasta, tervehtivät yleisöä jumalanpalveluksen jälkeen ja suuntasivat sitten takaisin Sandringham Houseen perinteiselle kalkkunalounaalle.

– Charles on aina pitänyt kovasti Sandringhamista. Joulussa missä tahansa perheessä on aina kyse perinteistä. Hän pitää ne samoina kuin ennenkin, kuninkaallisen elämäkerran kirjoittaja Ingrid Seward kertoi.

Charlesin joulupuhe oli hyvin samankaltainen kuin Elisabetilla: hän puhui tarpeesta kokoontua yhteen ja päätti puheensa positiiviseen lomahuomatukseen.

– Vaikka joulu on tietysti kristillinen juhla, valon voimaa, joka voittaa pimeyden, juhlitaan sitä uskon ja uskon rajojen yli. Joten, mikä tahansa usko sinulla on tai ei ole, uskon, että voimme löytää toivoa tulevaisuudesta tässä elämää antavassa valossa ja todellisessa nöyryydessä, joka piilee muiden palvelemisessa. Juhlikaa sitä yhdessä ja vaalikaa sitä aina, Charles sanoi puheessaan.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja