Brittihovi julkaisi nostalgisen videon! Tässä on kuningatar Elisabetin ensimmäinen tv:ssä nähty joulutervehdys

Joulumieli on tarttunut brittihoviin.

Britannian kuninkaallisen perheen Instagram-tilillä julkaistiin pala kuningatar Elisabetin joulutervehdyksestä vuodelta 1957. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun kuningattaren joulutervehdys nähtiin televisiossa.

Lähetys kuvattiin kirjastossa Sandringhamin kartanossa, joka sijaitsee Norfolkissa. Nuori kuningatar istuu pöydän ääressä ja katsoo aina välillä papereitaan. Taustalla voi nähdä kuvat prinssi Charlesin ja prinsessa Annesta.

– Toivon kovasti, että tämä uusi media tekee joulutervehdyksestäni henkilökohtaisemman, kuningatar puhuu kameran edessä.

Vuonna 1953 valtaan noussut kuningatar totesi tervehdyksessään, että hän saattaa vaikuttaa kansalle kaukaiselta hahmolta, jonka kasvot ovat tutut sanomalehdistä.

– Ainakin hetkeksi saan toivottaa teidät tervetulleiksi kotini rauhaan.

Kuningatar puhui teknologian nopeasta kehittymisestä, ja kuinka sitä tulee hyödyntää. Hän myös muistutti tuhoamisen ja vihaamisen olevan helpompaa kuin rakentamisen ja vaalimisen.

– Toivon vuoden 1958 tuovan teille Jumalan siunauksen ja kaikki ne asiat, joita kaipaatte. Toivon teille kaikille, nuorille ja vanhoille, missä tahansa olisittekin, iloa ja nautintoa sekä hyvää joulua, kuningatar Elisabet päätti tervehdyksensä.  

Lähde: People

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja