Asiantuntijat arvioivat – kuningas Charles aikoo uudistaa kuninkaallisen joulunvieton merkittävällä tavalla

Britannian uusi hallitsija Kuningas Charles III vannoi valansa – katso video! 0:59
Katso videolta: näin kuningas Charles vannoi valansa

Asiantuntijoiden mukaan kuningas Charlesin isännöimä joulu Sandringhamin kartanossa tulee näyttämään hyvin erilaiselta, kuin edesmenneen kuningatar Elisabetin aikana.

Kuningas Charles viettää joulua perheineen perinteiden mukaisesti Sandringhamin kartanossa Norfolkissa. Joulu on ensimmäinen ilman kuningatar Elisabetia, joka kuoli 8. syyskuuta 96-vuotiaana.

Kuninkaallinen jouluperinne sai alkunsa vuonna 1988, kun Windsorin linna ei ollut käytettävissä. Vuonna 2021 Elisabet tosin vietti joulua Windsorin linnassa koronapandemian vuoksi. Koronan omikronvariantin seurauksena kuningatar päätti olla tuolloin matkustamatta.

Joitakin muutoksia Charles aikoo kuitenkin tehdä jouluperinteisiin. BBC:n kirjeenvaihtaja Jennie Bond kertoi Daily Mailille, että joulu tulisi olemaan vähemmän muodollinen. Aiempina vuosina kuninkaallisten on odotettu noudattavan tiukkaa protokollaa, ja tähän ovat kuuluneet muun muassa kumartamiset ja niiaukset.

Charles haluaa kuitenkin ilmeisesti rennomman tunnelman. Perinteisesti kuninkaallinen perhe kokoontui yhdessä katsomaan kuningatar Elisabetin joulupuheen, mutta Charles ei aio pakottaa perhettään katsomaan hänen etukäteen nauhoitettua puhettaan tänä vuonna. Sen sijaan Charles haluaa perheensä viettävän päivän edesmennyttä kuningatarta muistaen.

Kuninkaalliset tekevät kuitenkin muun muassa esimerkiksi perinteisen kävelynsä Sandringhamin kartanolla ja palaavat sitten jouluaterialle. Prinssi Harry ja herttuatar Meghan on myös kutsuttu osaksi kuninkaallista joulunviettoa, mutta heidän ei odoteta saapuvan paikalle.

Joidenkin asiantuntijoiden mukaan syy voi ainakin osittain olla se, että pariskunnan elämästä kertova dokumenttisarja julkaistaan suoratoistopalvelu Netflixissä 8. joulukuuta, mikä voi tulla hiertämään herttuaparin ja kuninkaallisen perheen välejä entisestään. 

Lähteet: Hello Magazine ja Yahoo

Lue myös:

    Uusimmat