Näin brittikuninkaalliset viettävät vuodenvaihdetta – prinssi William perheineen tuskin on kuninkaallisen perheen seurassa

0:59
Katso videolta, kun kuningas Charles III vannoi valansa.

Brittikuninkaallisten uudenvuodenaaton juhlallisuuksiin on vaikuttanut viime vuosina etenkin koronapandemia.

Kuningatar Elisabetilla oli usein tapana suunnata vuoden viimeisenä päivänä jumalanpalvelukseen St. Mary Magdalene -kirkkoon Sandringhamiin. Kirkko on sama, jossa prinssi William ja prinsessa Catherine lapsineen vierailivat joulupäivänä tänä vuonna.

Uudenvuodenaaton kirkkoperinne on viime vuosina kärsinyt koronarajoitusten sekä Elisabetin että Philipin  heikentyneen terveydentilan vuoksi. Kuningas Charlesin kuitenkin odotetaan noudattavan perinnettä tänäkin vuonna.

Hänen mukanaan on todennäköisesti perheenjäseniä ja ystäviä, jotka eivät päässeet Sandringhamiin jouluna. Prinsessa Anne ei esimerkiksi ollut kirkossa joulupäivänä, koska hänellä oli flunssa. Hänen ainakin odotetaan osallistuvan kirkonmenoihin.

William ja Catherine sen sijaan todennäköisesti viettävät vuodenvaihdetta Catherinen perheen kanssa Buckinghamshiressa, sillä he usein viettävät joulun erillään.

Todennäköisesti kuninkaallisen perheen Whatsapp-ryhmässä käy kuitenkin puolilta öin kuhina, sillä heillä on tapana toivottaa ainakin siellä toisilleen hyvää uutta vuotta. Jopa Elisabetin kerrottiin pysyneen aina hereillä keskiyöhön saakka. Kuningattaren entinen, yksityinen sihteeri Sir William Hesletine on paljastanut, että myös Sandringhamin henkilökunta pysyi aina hereillä puolille öin, sillä kukaan ei pitänyt sopivana mennä nukkumaan ennen Elisabetia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja