Kuningas Charlesin joulupuheessa piilotettu viesti – osoitti hienovaraisesti voimakkaan kantansa

Kuningas Charles III piti ensimmäistä kertaa puheen kuninkaana parlamentin avajaisissa 11:34
Katso videolta: kuningas Charles III piti ensimmäistä kertaa puheen kuninkaana parlamentin avajaisissa

Joulukuusi kuningas Charlesin joulupuheen taustalla toimi tärkeän viestin välittäjänä.

Kuningas Charlesin  toinen joulupuhe televisioitiin jälleen joulupäivänä Isossa-Britanniassa, jatkaen saarivaltion monarkkien jo 1930-luvulla alkanutta jouluperinnettä. 

Puheessaan Charles korosti ihmisten välisten myötätunnon tärkeyttä toisiaan kohtaan aikana, "jolloin konfliktit ympäri maailmaa ovat yhä traagisempia".

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jeesuksen sanat tuntuvat enemmän kuin koskaan ajankohtaisilta: "tehkää toisille niin kuin toivotte heidän tekevän teille". Tällaiset arvot ovat yleismaailmallisia, ja ne yhdistävät abrahamilaisen uskontoperheemme ja muita uskomusjärjestelmiä koko Kansainyhteisössä ja muualla maailmassa.  Ne muistuttavat meitä kuvittelemaan itsemme lähimmäistemme asemaan ja etsimään heidän hyväänsä niin kuin haluaisimme omaa parastamme, lausui kuningas puheessaan. 

Charlesilla oli joulupuheessaan myös toinen viesti, josta hän ei kuitenkaan puhunut ääneen. Joulukuusi, jonka vierellä kuningas kuvattiin puhettaan pitämässä, oli nimittäin elävä puu, joka istutetaan uudelleen joulun jälkeen 

Buckinghamin palatsin mukaan kuusi on koristeltu "luonnollisin ja kestävin koristein", jotka on tehty muun muassa sorvatusta puusta, kävyistä, ruskeasta lasista, kuivatuista appelsiineista sekä paperista. 

Charles tunnetaan kuninkaallisena, joka on jo vuosikymmenten ajan pitänyt esillä ympäristöön sekä ilmastonmuutokseen liittyviä teemoja vahvasti esillä työssään.

Brittikuninkaalliset kokoontuivat viettämään joulua yhdessä perinteen mukaisesti Sandringhamin kartanoon, jossa Charles isännöi juhlapyhät toista kertaa kuningatar Elisabetin  kuoleman jälkeen.

Charlesista tuli välittömästi kuningas kuningatar Elisabetin kuoleman jälkeen 8. syyskuuta 2022. Kuninkaan ja hänen puolisonsa kuningatar Camillan  kruunajaisia vietettiin tämän vuoden toukokuussa.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat