Valtteri Bottakselle uusi uhkaaja? F1-kuski otti kantaa Mercedes-huhuihin: ”Olisi aivan tyhmää haroa sitä vastaan”

Mercedeksen ensi kauden kuljettajapäätös herättää kovasti mielenkiintoa, sillä saksalaistalli ei ole kertonut vielä siitä, että kuka toimii Lewis Hamiltonin tallikaverina kaudella 2020. Valtteri Bottaksen lisäksi esillä on ollut erityisesti Esteban Oconin nimi. Nyt pinnalle on noussut myös britti George Russell.

AINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 1.-4.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalve

Kaikki kolme vaihtoehtoa (Bottas, Ocon, Russell) kuuluvat Mercedeksen kuljettajaohjelmaan. Bottas on ajanut Mercedeksellä siitä lähtien, kun Nico Rosberg päätti lopettaa F1-uransa kauden 2016 jälkeen. Ocon on ollut tuoreeltaan Mercedeksen varakuljettaja, kun taas Russell on ajanut Williamsilla.

Jälkimmäisen tallipäällikkö Claire Williams paljasti tällä viikolla, että hän on puhunut Mercedes-pomo Toto Wolffin kanssa Russellin tulevaisuudesta. Williamsin mukaan Russell ”ei ole menossa mihinkään”, eikä brittitalli halua luopua nuoresta lupauksestaan.

Mercedeksen päätöksen ollessa auki, on myös Russell nostettu esille yhdeksi vaihtoehdoksi Hamiltonin tallikaveriksi.

Russell kommentoi asiaa Unkarin GP:n viikonlopun alla.

– Ihan kuka tahansa kuljettaja ottaisi avosylin vastaan mahdollisuuden ajaa mestaruusautoa. Olisi aivan tyhmää haroa sitä vastaan, Russell totesi GP Fansin mukaan.

– Olen täysin keskittynyt nykytehtävääni ja jätän kaiken poliittisen pyörittelyn Mercedekselle ja Williamsille.

– Fakta on se, että minulla on sopimus Williamsille ja fakta on se, että olen Mercedeksen junioriohjelman kuljettaja. Nuo ovat kaksi faktaa. En lähde hirveästi näihin sopimuspyörittelyihin, Russell jatkoi aiheesta.

Yleisesti Russell suhtautui skeptisesti siihen, että hän voisi olla yksi ehdokas Mercedes-kuskiksi ensi kaudeksi.

– Mercedes pitää silmänsä auki kaikkien suhteen. Niin Valtterin, Estebanin kuin minun osalta – olemme kaikki Mersu-kuskeja.

– Henkilökohtaisesti voisin sanoa, että tuo on hyvin, hyvin epätodennäköistä. Toki, kyse on F1:stä, jossa kaikki on aina mahdollista. Tämä laji muuttuu niin nopeasti, Russell niputti.

21-vuotias Russell voitti GP2- eli nykynimeltään F2-sarjan mestaruuden vuonna 2018. Tätä ennen hän oli ykkönen GP3-sarjassa vuonna 2017.

Lue myös:

    Uusimmat