Mainos

Kahdelletoista potkut yliopistolta

Kaksitoista ihmistä saa potkut Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta. Näiden lisäksi neljä ihmistä - heidän joukossaan kaksi professoria - on itse irtisanoutunut tehtävistään.

Rehtori Ilkka Pöyhösen mukaan irtisanoutuneet professorit työskentelivät perustekniikan alalla. Kaksi muuta lähtijää ovat matematiikan ja fysiikan opettajia.

Irtisanottujen joukossa on väkeä teknisistä palveluista ja tietohallinnosta. Yt-neuvottelujen vuoksi henkilöstömäärä vähenee 38 henkilötyövuodella. Osa vähennyksistä on toteutettu eläkejärjestelyin ja määräaikaisuuksia karsimalla.

Pöyhösen mukaan yt-neuvottelut käytiin hyvässä hengessä, kun alkusokista oli selvitty. Irtisanottujen määrä saatiin puristettua paljon pienemmäksi kuin alun perin ajateltiin. Alkuvaiheessa potkut uhkasivat useita kymmeniä ihmisiä.

Väen väheneminen merkitsee yliopistolle noin kahden miljoonan euron säästöä vuodessa. Pöyhönen korostaa kuitenkin, ettei yt-menettelyyn lähdetty säästöjen vuoksi.

-Tarkoitus on panostaa yliopiston ydinalueille, kuten energiasektorille, metallin ja kemian aloille sekä tuotantotalouteen. Prosessin takana on toiminnan ja kilpailukyvyn tehostaminen.

Yliopiston leivissä työskentelee noin 950 ihmistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.