Saksan ampumisista epäilty löydettiin kuolleena – tappoi ainakin yhdeksän ihmistä kahdessa eri kahvilassa

1:42
Saksassa ainakin yhdeksän ihmistä on kuollut ampumisissa.

Saksassa useita ihmisiä on kuollut kahdessa ampumisessa, kertovat paikallisviranomaiset Deutsche Wellen mukaan. Poliisi kertoo Twitterissä, että epäilty hyökkääjä ja toinen ihminen on löydetty kuolleena asunnosta.

Uutistoimisto Reutersin mukaan poliisi epäilee ampujan tehneen itsemurhan kotonaan. Saksalaislehti Bildin mukaan tekijän uskotaan olleen saksalainen mies, jonka autosta löydettiin ammuksia sekä aselehtiä.

Poliisin mukaan ei ole viitteitä siitä, että tekijöitä olisi useampi. Aikaisemmin useat mediat kirjoittivat, että tekijöitä olisi mahdollisesti enemmän kuin yksi.

Epäillyn motiivista ei ole tietoa.

Poliisi ei Guardianin mukaan ole vielä vahvistanut iskujen määrää. Hessenin osavaltion poliisi kertoo, että yhdeksän ihmistä on kuollut Hanaun kaupungissa. Lisäksi useiden kerrotaan haavoittuneen. Paikallismedioiden mukaan ainakin osan haavoittuneista tilan kerrotaan olevan vakava.

Mediat: Tekijä siirtyi kahvilasta toiseen

Medioiden mukaan tuli avattiin vesipiippukahvilassa Hanaussa, noin 25 kilometriä Frankfurtista Hessenin osavaltiossa. Paikallismedioiden mukaan kaupungissa tapahtui toinenkin ampuminen toisessa vesipiippukahvilassa.

Poliisi kertoo, että kaupungissa kuultiin keskiviikkona useita laukauksia kymmeneltä illalla paikallista aikaa.

Ensimmäisen ampumisen kerrotaan medioiden mukaan tapahtuneen Midnight-nimisessä vesipiippukahvilassa paikkakunnan keskustassa ja toisen ampumisen Kesselstadtin naapurustossa sijaitsevassa Arena Bar & Cafessa.

Silminnäkijöiden mukaan tumma auto ajoi pois paikan päältä.

Saksalaislehti Bild kertoo Guardianin mukaan, että osalla uhreista olisi kurditaustaa.

Ampumiset käynnistivät valtavan poliisioperaation

BBC kertoo, että poliisit ja helikopterit partioivat molemmilla alueilla. Toiselta alueelta julkaistujen valokuvien perusteella vaikuttaa siltä, että paikan päällä on ollut käynnissä suuri poliisioperaatio.

Hanaun pormestari Claus Kaminsky sanoi, ettei kauheampaa yötä voi kuvitellakaan. Hän pyysi, että kansalaiset eivät osallistuisi spekulaatioihin. Myös poliisi tviittasi, että spekulaatiot eivät auta tilanteessa.

Saksalaislehti Bild kertoi aikaisemmin, että yksi ihminen oli pidätetty. Myöhemmin lehti siteerasi paikallismediaa ja uutisoi, että kuvissa näkynyt kiinni otettu ei liity ampumisiin.

20.2.2020 kello 6.50: Päivitetty pormestarin kommenteilla ja Bild-lehden tiedoilla. Kello 7.07: Päivitetty uusilla tiedoilla. Kello 7.28: Päivitetty uhrien määrä sekä tiedot kuolleena löydetystä epäillystä. Kello 8.20: Lisätty Reutersin tiedot artikkelin alkuun. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja