Mainos

Kadonnut Nela: Poliisilla uusi teoria punaisesta takista – korjaa myös aiempia tietoja

Kadonneen Nela Utkinan, 27, etsintöjä jatketaan lauantaina. Etsinnöissä on apuna myös useita koiria.

Utkinaa etsitään viikonlopun aikana Kattilasta etelään ja länteen ulottuvalta alueelta.

– Alueen reunoja on käyty läpi sekä poliisin että lähiomaisten toimesta, mutta nyt aluetta tutkitaan uudestaan koirien avulla, tutkinnanjohtaja, komisario Teemu Kruskopf kertoo MTV Uutisille.

Viimeinen poliisin tiedossa oleva havainto Utkinasta on katoamispäivältä viime viikon keskiviikkoaamulta. Tuolloin Utkina jäi pois Kattilan linja-autopysäkiltä reppu selässä ja pukeutuneena punaiseen retkeilytakkiin. Aiemmin poliisi tiedotti, että Utkina olisi jäänyt pois Nuuksionpään pysäkillä, mutta tämä tieto osoittautui vääräksi.

– Henkilö poistuu linja-auton editse etelän suuntaan. Hän on aiemmin retkeillyt Pitkä Saarijärvellä, ja se on henkilön parhaiten tuntemaa aluetta, Kruskopf sanoo.

Nuuksioon Utkina matkusti Espoon keskuksesta 85A-linjan linja-autolla. Hänellä on matkakortti Helsingin sisäiseen liikenteeseen, joten matkan Espooseen hän maksoi käteisellä.

Kävi kaupassa ennen katoamista

Ennen linja-autoon nousemista Utkina oli käynyt ostoksilla Myyrmannin Citymarketissa. Poliisi julkisti keskiviikkona kuvan, joka oli otettu naisen katoamispäivän aamuna 9. syyskuuta. Kuvassa nainen on yksin Myyrmannin kauppakeskuksessa ostoksilla ja poistuu kauppakeskuksesta hieman ennen kello 9.

Tutkinnanjohtajan mukaan Utkinan osti kaupasta ruokatarpeita, mutta ei erittele ostoksia tarkemmin.

– Ruokatarpeita, myös energiaa sisältävää.

Linja-autossa Utkina oli pukenut päälleen punaisen retkeilytakin ja harmaan otsaliinan. Poliisilla on teoria, miksi takki puettiin juuri linja-autossa.

– Reppu on kuvassa aika piukeana. Kun ruokatarpeet laittaa reppuun, niin jotain mahtuu, mutta ei varmaan paljon muuta. Tämä saattaa olla syynä, miksi punainen retkeilytakki vedettiin mustan nahkatakin päälle.

Havaintoja ympäri Suomea

Poliisi on saanut kadonneesta useita havaintoja, joita parhaillaan tarkastetaan. Osa on tullut Nuuksiosta, osa muualta Suomea. Toistaiseksi poliisi on keskittynyt Nuuksiosta saatuihin havaintoihin, mutta ne eivät ole tuottaneet tulosta.

Utkinan puhelin mykistyi 9.-10.9. välisenä yönä. Keskiviikkoaamuna hän oli lähettänyt kahdelle työkaverilleen viestin, että menee lääkäriin päänsäryn vuoksi. Iltapäivällä noin klo 14.25 hän lähetti äidilleen tekstiviestin.

– Viestissä ei suoranaisesti ollut mitään sellaista, mikä selittäisi katoamista. Mitään muuta puhelinliikennettä kadonneen puhelimesta ei ole ollut.

Poliisilla ei ole tietoa, mitä Utkina teki aamulla viestien lähettämisen ja kaupassakäynnin välillä.

– Tukiasematietoja meillä on, mutta ne päivittyvät sille alueelle.

Myöskään se ei ole tullut ilmi, että nainen olisi käynyt aamulla lääkärissä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.