Mainos

Nelan katoamismysteeri: Nämä 7 yksityiskohtaa ihmetyttävät

27-vuotiaan Nela Utkinan katoamiseen liittyyn monia avoinna olevia kysymyksiä. 

Utkina katosi viime viikon keskiviikkona. Hän oli ilmoittanut työnantajalleen menevänsä lääkäriin päänsäryn vuoksi. Viimeinen havainto naisesta on tällä hetkellä Nuuksion Kattilan linja-autopysäkiltä. Nyt Utkinaa etsitään viranomaisten ja läheisten avulla. 

Miksi sanoi menevänsä lääkäriin, vaikka ei mennyt?

Nela Utkina laittoi katoamisaamuna viime keskiviikkona kaksi tekstiviestiä työtovereilleen Helsingin kantakaupungissa sijaitsevassa startup-yrityksessä.

Viesteissä hän kertoi kärsivänsä migreenistä ja menevänsä lääkäriin. Poliisin mukaan nainen ei kuitenkaan koskaan mennyt lääkäriin.

Miksi Utkina väitti viesteissään menevänsä lääkäriin? Oliko kaikki hämäystä? Helpottiko päänsärky?

Mitä Utkina teki katoamispäivän aamuna viestien lähettämisen jälkeen?

Poliisilla ei ole tiedossa, mitä Utkina teki sen jälkeen, kun hän oli lähettänyt työtovereilleen tekstiviestit. Poliisin mukaan hän ei mennyt lääkäriin. Vähän myöhemmin hän tallentui Myyrmäen ostoskeskuksen valvontakameraan.

Poliisilla on katoamisaamulta tukiasematietoja, joiden mukaan puhelin on päivittynyt Malminkartano–Myyrmäki-alueelle.

Miksi hän ei ole ilmoittanut mitään miehelleen?

Poliisin mukaan Utkina ei ole ollut missään yhteydessä mieheensä katoamispäivänä. Miksi hän ei ole kertonut miehelleen, että menee päänsäryn takia lääkäriin tai siitä, että menee Nuuksioon?

– Yritin päivän mittaan soitella hänelle tapani mukaan. Puhelin kyllä soi, mutta hän ei vastannut. Ajattelin, että hän on varmaan jossain kokouksissa, enkä ajatellut siitä silloin sen kummempaa, Utkinan mies Sergei Utkin kertoi MTV Uutisille.

Miksi Utkina meni Nuuksioon työpäivänään?

Nuuksion ulkoilualue oli Utkinalle tuttu paikka. Hän viihtyi luonnon helmassa ja kävi Nuuksiossa esimerkiksi maastopyöräilemässä.

Mutta miksi Utkinan oli päästävä sinne juuri työpäivänään? Läheiset ovat arvelleet, että ehkä Utkina halusi pohtia asioita, ehkä hänellä oli työstressiäkin.

Kaikkien julkisuudessa olleiden havaintojen mukaan Utkina liikkui yksin, eli ehkä hän kaipasi mietiskelyaikaa? Mutta, mikä häntä siinä tapauksessa vaivasi? Utkinan työantajan, me2we-yrityksen toimitusjohtajan mukaan ainakaan työpaikalla Utkina ei vaikuttanut stressaantuneelta.

Vaatteiden vaihto bussissa?

Utkina lähti kotoaan mustaan nahkatakkiin pukeutuneena. Poliisi julkaisi tällä viikolla Utkinasta valvontakamerakuvan, jossa hän teki ostoksia kotinsa läheisyydessä sijaitsevassa Myyrmannin ostoskeskuksessa kyseinen takki päällään.

Seuraavan kerran Utkinasta on valvontakamerakuvaa Nuuksioon suunnanneesta bussista, josta hän poistui punainen ulkoilutakki päällään ja harmaa huivi päähänsä sitaistuna. Miksi Utkina vaihtoi vaatteet vasta bussissa? Miksei hän laittanut ulkoiluvaatteita päälleen jo kotonaan?

Poliisi arvioi eilen MTV Uutisille, että Utkina saattoi vetää punaisen takin nahkatakin päälle bussissa, koska reppu oli niin täynnä ruokatarvikkeita. Ilmeisesti Utkina oli siirtänyt ruoat reppuunsa Myyrmannissa käyntinsä jälkeen. Vielä Myyrmannin valvontakameran kuvassa elintarvikkeet olivat punavalkoisessa muovikassissa.

Varautuiko Utkina pidempään oleskeluun ulkona?

Katoamispäivän aamuna Utkina kävi ostoksilla Myyrmäen Citymarketissa. Mitä Utkina osti kaupasta ja varautuiko hän pidempään oleskeluun ulkona? Poliisi ei ole tarkemmin eritellyt, mitä kaupasta ostettiin.

– Ruokatarpeita, myös energiaa sisältävää, tutkinnanjohtaja, komisario Teemu Kruskopf kertoo.

Ruokatarpeet Utkina pakkasi reppuun. Repun sisällöstä ei ole muuta tietoa kuin se, että siellä oli ainakin punainen retkeilytakki.

Millaisen tekstiviestin hän lähetti äidilleen?

Utkina lähetti äidilleen katoamispäivänään klo 14.25 tekstiviestin. Millaisen viestin hän lähetti?

– Viestissä ei suoranaisesti ollut mitään sellaista, mikä selittäisi katoamista, tutkinnanjohtaja toteaa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.