Mainos

Lensikö kone vielä tunteja katoamisen jälkeen? Meren haravointi tuloksetonta

Mystisesti kadonnut lentokone on yhä kateissa. Vietnamilaiset etsintäkoneet ovat tutkineet jo tunteja merialuetta, jolta kiinalainen satelliitti paikansi meressä kelluvia isoja kappaleita, mutta merkkejä koneen jäänteistä ei ole löydetty.

Koneen etsinnät ulottuvat nyt jo noin 90 000 neliökilometrin suuruiselle alueelle. Se on suunnilleen Portugalin valtion kokoinen. 

Malaysia Airlinesin matkustajakone katosi tutkasta lauantain vastaisena yönä mukanaan 239 matkustajaa.

Lensikö kone vielä tunteja?

Yhdysvaltalaistutkijat uskovat malesialaiskoneen lentäneen tunteja katoamisensa jälkeen. Arvio perustuu tietoihin, joita koneen moottorit lähettävät automaattisesti maahan osana huoltomonitorointia.

Wall Street Journal kertoo tutkijoiden uskovan koneen lentäneen jopa neljä tuntia sen jälkeen, kun lennonjohto menetti yhteyden koneeseen. Kone menetti yhteyden lennonjohtoon noin tunti Kuala Lumpurista nousunsa jälkeen.

Viranomaisille on yhä epäselvää mihin mereen alus on mahdollisesti pudonnut. 

Kiina jakoi tietonsa vasta nyt

Kiinalainen satelliitti löysi meressä kelluvaa materiaalia, joka on mahdollisesti peräisin viikonloppuna jäljettömiin kadonneesta malesialaislentokoneesta. Satelliitti on havainnut kolme suurta kelluvaa kohdetta Etelä-Kiinan merellä, jonne Malaysia Airlines -yhtiön kone tiettävästi katosi.

Kohteet ovat kooltaan suunnilleen 13 kertaa 18 metriä, 14 kertaa 19 metriä ja 24 kertaa 22 metriä. Ne sijaitsevat 20 kilometrin säteellä toisistaan.

Kiinan mukaan satelliitti havaitsi mahdolliset koneen osat jo sunnuntaina, mutta löydöstä kerrottiin vasta nyt. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.