Kadonneiden opiskelijoiden sukulaiset kahakoivat Meksikossa

Meksikossa kadonneiden opiskelijoiden sukulaiset ovat kahakoineet armeijan kanssa.

Sukulaiset ja opiskelijoiden koulukaverit ottivat yhteen sotilaiden kanssa sotilastukikohdan luona eilen. Yhteenotto tapahtui samassa Igualan kaupungissa, jossa 43 opiskelijaa katosi viime syksynä. Sotilaat käyttivät mielenosoittajiin kyynelkaasua.   

Sukulaiset ja opiskelijakaverit uskovat, että sotilaat ovat katoamisten takana. He vaativat pääsyä kasarmille, koska uskoivat nuoria piiloteltavan siellä.

Kun sotilaat estivät pääsyn, mielenosoittajat kaappasivat soodayhtiön kuorma-auton ja mursivat portin. Sotilaat ja poliisi pysäyttivät heidän kulkunsa parinkymmenen metrin jälkeen. Neljä ihmistä loukkaantui lievästi.

Viranomaisten mukaan poliisi otti syksyllä kadonneet opiskelijat kiinni ja luovutti paikalliselle huumejengille. Jengin jäsenen mukaan opiskelijat olisi tapettu.

Vain yhden kadonneen opiskelijan ruumis on tunnistettu. Kadonneiden sukulaiset kieltäytyvät uskomasta, että kaikki opiskelijat olisivat kuolleet.

– Olen erittäin vihainen, koska tulimme tänne rauhanomaisesti sanomaan sotilasviranomaisille, että päästäisivät meidät sisään. Meille on kerrottu, että he (kadonneet) voisivat olla siellä, erään kadonneen opiskelijan isä sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat