Mainos

Kadonneesta Emilistä kymmeniä vihjeitä – "Tunnistaminen nauhoista lähes mahdotonta"

Koulujen päättäjäisyönä kadonneen 20-vuotiaan Emil Nurmen katoaminen on yhä täysi mysteeri, vaikka poliisin tutkinta on ollut poikkeuksellisen perusteellista.

Tutkinnanjohtaja Jorma Joki-Anttilan mukaan viimeinen havainto on Ravintola Kappeli, josta Emil poistui yksin tarkalleen klo 1.43. 

– Meillä ei ole mitään havaintoja hänestä sen jälkeen. Olemme tarkistaneet pankkikortin, jota ei ole käytetty katoamisen jälkeen. Puhelimen viimeinen sijaintitieto on päivittynyt myös Esplanadille, paljastaa Joki-Anttila.

Viimeisin WhatsApp-viesti on lähetetty klo 00.43. Viestissä Emil pyytää ystäväänsä pelaamaan sulkapalloa seuraavana päivänä.

Poliisilla on käymättä läpi vielä osa valvontakameroiden nauhoista, mutta niistä tunnistaminen on lähes mahdotonta – katoamishetki ajoittuu yön pimeimpään aikaan. 

– Ongelmia tuottaa se, että keskustan alueella oli yhä tuhansia juhlijoita ja Emil sulautuu joukkoon nuoren ikänsä ja pukunsa vuoksi. Esimerkiksi kaikilla ylioppilaillakaan ei ole hattua päässään. Voi olla, että emme pysty tämän vuoksi tunnistamaan häntä nauhoista, toteaa Joki-Anttila.

Mihin Emil meni?

Poliisi on saanut kymmeniä vihjeitä Emilin katoamiseen liittyen.

– Ihmiset soittavat yhä vihjeitä asioista, jotka ovat jääneet vaivaamaan heitä. Kaikki vihjeet ovat olleet asiallisia. Olemme tarkistaneet vihjeitä, mutta ne eivät ole ainakaan vielä paljastaneet sitä, mitä Emilille tapahtui hänen poistuttuaan ravintolasta Havis Amandan ja meren suuntaan. Minne hän meni? pohtii Joki-Anttila.

Katoamisyönä Emil oli viettämässä iltaa kavereidensa kanssa. Hän poistui Club Kappelista kertomatta siitä kavereilleen. Ilta oli sujunut rauhallisesti, eikä kaveriporukalla ollut tapana käyttää runsaasti alkoholia.

Espoon Soukassa äitinsä ja pikkusiskonsa kanssa asunut Emil on luoteeltaan tunnollinen. Hänen varusmiespalveluksestaan oli jäljellä vain kymmenen päivää. Emil säästi rahaa tulevaisuuteen ja luki pääsykokeisiin.

Seuraavaksi tutkitaan satama-allasta 

Espoon poliisin tutkinnanjohtaja Jorma Joki-Anttila kertoo olleensa mukana useissa kadonneiden tutkinnoissa.

–  Emilin kohdalla tutkinta ei ole paljastanut tietoa katoamisesta. Tarkistamme vielä viimeisiä vihjeitä ja valvontakameran kuvia. Useimmat etsimäni kadonneet ovat löytyneet ensitoimenpiteillä. Emilin kohdalla näyttää ikävä kyllä todennäköiseltä, että syynä on onnettomuus.

– Jos tutkinta ei etene lähipäivinä, niin ryhdymme tutkimaan kauppatorin Kolera-allasta, joka sijaitsee parin sadan metrin päässä ravintolasta. Allas on haasteellinen pelastuslaitoksen sukeltajille, sillä siellä on lähes olematon näkyvyys. Lisäksi pohjassa on kaikenlaista romua, ja siellä on vaarallisia virtauksia merelle, sanoo Joki-Anttila.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.