Mainos

Kadonneen Riinan, 19, viimeiset suuretsinnät viikonloppuna – Äidin toivo ei hiivu: "Toivon, että Riina löytyisi hengissä"

0:42

Yli sata vapaaehtoista etsii kadonnutta Riina Mäkistä, 19, viikonloppuna Loviisan Vanhankylän alueella. Etsinnät tulevat olemaan tässä mittakaavassa viimeiset, Riinan äiti Faina Puustinen kertoo.

Toukokuussa kadonneen Riinan tapauksessa ei ole poliisin mukaan tapahtunut juurikaan edistystä viime aikoina. Vaikka katoamisesta on kauan, äidin toivo tyttären hengissä löytymisestä elää edelleen.

– Totta kai toivon, että Riina löytyisi hengissä jostain muualta kuin Loviisasta. Etsinnät ovat kuitenkin eri vaihtoehtojen poissuljentaa, Puustinen kertoo MTV Uutisille.

Äidin mukaan eri vaihtoehtoja ei voida poissulkea, koska mitään konkreettista ei ole löytynyt.

– Tunnelmat ovat vähän ristiriitaiset. Kaikki omaiset ovat henkisesti kovilla, mutta toivoisin, että tavalla tai toisella saataisiin tämä päätökseen, Puustinen huokaa.


MTV osallistui etsintöihin heinäkuussa. Katso video paikalta löytyneestä palaneesta autosta.

– Äitinä minulla on sellainen olo, että toivo elää niin kauan, kun häntä ei ole löytynyt kuolleena.

Vaikea maasto hankaloittaa etsintöjä

Viikonloppuna järjestettävät etsinnät ovat Puustisen mukaan suurimmat tähän asti järjestetyistä etsinnöistä. Etsintöjä hankaloittaa vaikeakulkuinen maasto.

– Todennäköisesti nämä tulevat myös olemaan viimeiset etsinnät tässä mittakaavassa, jos mitään ei löydy, Puustinen kertoo.

Etsintöihin osallistuu yli sata vapaaehtoista ihmistä. Osa etsijöistä tulee Vapepasta, mutta mukana myös tavallisia ihmisiä.

– Vapaaehtoisia etsijöitä kaivataan yhä. Ilmoittautuminen alkaa Loviisan ABC:n vieressä olevan Tokmannin parkkipaikalla lauantaina kello 10, Puustinen sanoo.

Tutkinnassa ei edistystä 

Poliisin mukaan toukokuussa kadonneen Riina Mäkisen tapauksessa ei ole tapahtunut juurikaan edistystä viime aikoina.


Lue 4 keskeistä kysymystä Riinan katoamisesta.

Riina liikkui ennen katoamistaan kolmekymppisen miehen seurassa. Poliisin mukaan mies todistettavasti näki Riinan viimeisen kerran.

MTV Uutiset kertoi torstaina, että miestä aiotaan vielä kuulustella uudelleen. Häntä ei epäillä rikoksesta katoamiseen liittyen.

Mies on kertonut aiemmin poliisille, että hänelle ja Riinalle tuli riitaa, jonka jälkeen Riina lähti kävelemään heidän tulosuuntaansa. Sen jälkeen Riinasta ei ole mitään havaintoja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.