Riina Mäkistä etsitään nyt Loviisassa – vapaaehtoiset jatkavat urakkaa tarvittaessa koko kesän: "Alueet ovat valtavan isoja"

1:16
Katso videolta, millaisessa kallionkolossa Mäkinen ja hänen seurassaan ollut mies olivat piilotelleet.

Vuonna 2017 kadonneen Riina Mäkisen etsinnät jatkuvat jälleen tänä viikonloppuna Loviisan Vanhakylän maastossa talven tauon jälkeen.

Etsintöjä koordinoiva Elisa Parmanen kertoo MTV Uutisille, että tarkoitus on ensimmäisenä viikonloppuna tehdä tarkistuksia jo moneen kertaan etsityllä alueella Heskerintien lähistöllä. Tulevina viikkoina etsintöjä kohdennetaan uusille alueille.

– Nämä alueet ovat valtavan isoja. Joistakin kohdista olemme etsineet jo 10 kilometrin säteeltä sillä ajatuksella, että Riina olisi lähtenyt pyrkimään kotiin päin, Parmanen sanoo.

– Nyt on hyvä aika etsiä, koska kasvillisuus ei ole vielä kasvanut niin runsaaksi kuin myöhemmin kesällä. Mutta tarkoitus on etsiä Riinaa taas läpi kesän.

7:40
MTV selvitti, mitä Riina Mäkisen viimeisistä päivistä ennen katoamista tiedetään. Tutkinnanjohtaja ei usko Riina Mäkisen löytyvän hengissä. Katso videolta, mitä poliisi kertoo tapauksesta.

Paikat merkitään tarkasti

Parmanen itse on osallistunut Mäkisen etsintöihin jo lähes viiden vuoden ajan. Vapaaehtoisilla on etsinnöissä mukanaan aina myös koiria.

– Merkitsemme aina kaikki paikat, joissa käymme ja kuvaamme kaiken kiinnostavan, mitä löydämme. Jaamme tämän tiedon etsijöiden kesken.

Etsintöjä on tehty vuosien varrella paitsi Mäkisen katoamispaikan lähialueilla, myös kauempana, miltei Porvoossa asti. Lisäksi muun muassa Helsinkiin vievän moottoritien levähdyspaikoilla on etsitty – tuloksetta.

Riina Mäkinen katosi 19-vuotiaana epämääräisen tapahtumaketjun seurauksena toukokuussa 2017.

MTV Uutiset selvitti hiljattain, mitä Riinan viimeisistä päivistä ennen katoamista tiedetään. Voit lukea jutun täältä:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja