Mainos

Riinan, 19, katoamisesta tulee pian täyteen kaksi vuotta – IL: Äiti toivoo mukana liikkunutta kolmekymppistä miestä etsintöihin: "Jos jotain muistikuvia ilmaantuisi"

0:42
Video palaneesta autosta Loviisan metsässä – täällä kadonnut Riina nähtiin viimeisen kerran

Riina Mäkinen katosi 19-vuotiaana Loviisassa keväällä 2017. Mäkisen äiti Faina Puustinen toivoo Iltalehden haastattelussa, että Mäkisen seurassa viimeksi liikkunut noin 30-vuotias mies osallistuisi etsintöihin.

Viimeinen varma havainto Mäkisestä tehtiin keskiviikkona 10. toukokuuta 2017, kun koiranulkoiluttaja näki hänet syvällä metsätien päässä Loviisan Vanhassakylässä noin kolmikymppisen miehen seurassa.

Poliisi sai samana iltana hälytyksen paikalla palaneesta autosta. Lisäksi paikalta oli kuulunut myös laukauksia muistuttavia ääniä.

Metsätien päästä ei kuitenkaan löytynyt enää ketään. Mäkisen seurassa ollut kolmekymppinen mies otettiin seuraavana päivänä kiinni hänen näpistettyä huoltoasemalta karkkia, mutta Mäkistä ei ole tämän jälkeen havaittu.

IL: Vihjeitä ei ole tullut viime syksyn jälkeen

Tiedettävästi viimeisenä Mäkisen kanssa liikkunutta miestä on kuulusteltu. Poliisi on siinä uskossa, ettei hänellä ole katoamisen kanssa mitään tekemistä.

Mäkinen oli tuntenut katoamisensa aikana miehen 1,5 kuukautta. Myöhemmin mies on saanut vankeutta muun muassa ampuma-aserikoksesta ja törkeästä varkaudesta.

Poliisi olettaa Iltalehden mukaan Mäkisen jääneen syrjäiselle metsäseudulle, jossa hänet viimeksi havaittiin. Vapaaehtoiset etsijät liikkuvat alueella tänäkin keväänä.

Mäkisen äiti Faina Puustinen on ollut kolmekymppiseen mieheen yhteydessä kirjeitse ja toivoisi miehen osallistuvan etsintöihin.

– Jos jotain muistikuvia ilmaantuisi, Puustinen kommentoi Iltalehdelle.

Tapauksessa ei epäillä rikosta, vaikka poliisi pitää sitä yhtenä mahdollisena selityksenä katoamiselle.

Poliisin mukaan katoamisesta ei ole tullut vihjeitä viime syksyn jälkeen, eikä tapausta tutkita enää aktiivisesti.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja