Kadonneen nuoren sotilaan jäänteet on löydetty Yhdysvalloissa – toisen sotilaan epäillään hakanneen naisen vasaralla ja paloitelleen ruumiin jälkien peittämiseksi

2:03
20-vuotias sotilas Vanessa Guillen katosi tukikohdasta huhtikuussa, löytyi paloiteltuna jättömaalta – CNN:n reportaasissa kerrotaan, mitä naisen karmeasta kohtalosta tiedetään

Yhdysvalloissa armeijan tukikohdasta Texasista huhtikuussa kadonneen 20-vuotiaan sotilaan Vanessa Guillenin jäänteet on löydetty. Viranomaisten mukaan hänet hakattiin julmasti vasaralla kuoliaaksi ja paloiteltiin toisen sotilaan ja paikallisen naisen toimesta, CNN ja BBC kertovat.

Guillenin perheen asianajaja kertoo medialle armeijan testanneen Fort Hoodin armeijatukikohdan lähistöltä löytyneiden ihmisjäänteiden kuuluvan kadonneelle Vanessalle.

Poliisi epäilee teosta 20-vuotiasta sotilasta Aaron David Robinsonia, josta Guillenin kerrotaan olleen tekemässä häirintäilmoitusta ennen katoamistaan.

Robinson teki itsemurhan poliisin käytyä jututtamassa häntä viime viikolla. Hän oli sitä ennen yrittänyt paeta tukikohdasta.

Myös texasilainen nainen on saanut syytteet avunannosta Guillenin ruumiin paloitteluun ja piilottamiseen hautaamalla jäänteet maakuoppiin.

Viranomaiset epäilevät tyttöystävän auttaneen jäänteiden piilottamisessa

Viranomaiset epäilevät Robinsonin hakanneen Guillenin kuoliaaksi vasaralla tukikohdan asevarastolla ja yrittäneen sen jälkeen hävittää ruumiin.

Hän oli kutsunut apuun tyttöystävänsä, 22-vuotiaan Cecily Aguilarin, jonka kanssa he olivat paloitelleet ruumiin machete-tyyppisellä veitsellä.

He veivät jäänteet jättömaalle jonkin matkaa tukikohdasta ja hautasivat ne kolmeen kuoppaan, jotka he myöhemmin palasivat täyttämään sementillä.

Tapauksen tutkinta jatkuu, ja Aguilar voi saada 20 vuoden vankeusrangaistuksen avunannosta rikoksessa. 

Perhe syyttää armeijaa tietojen peittelystä

Guillenin perhe on pyytänyt Yhdysvaltain kongressilta armeijasta riippumatonta tutkintaa. Perheen mukaan Guillen oli aikeissa jättää ilmoituksen seksuaalisesta häirinnästä tukikohdassa, mutta armeijan viranomaisten mukaan he eivät ole saaneet sellaista tietoa, BBC kertoo.

Guillenin perhe on syyttänyt armeijaa tietojen peittelystä.

Guillenin kotikaupungissa Houstonissa ihmiset ovat järkyttyneet naisen kohtalosta ja ovat järjestäneet satojen ihmisten marsseja, joissa on vaadittu oikeutta Guillenille ja hänen perheelleen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja