Kolmoismurhasta epäillyt nuorukaiset löydettiin kuolleina joen rannasta Kanadassa – viikkoja jatkunut ihmisjahti oli jo päätetty, kun ratkaisevat johtolangat paljastuivat

Kanadan viranomaiset uskovat eilen Nelsonjoelta löytyneiden ruumiiden kuuluvan kahdelle kanadalaisnuorukaiselle, joita epäillään kolmesta murhasta, kertoo CNN.

Vainajien uskotaan olevan Kam McLeod, 19, ja Bryer Schmegelsky, 18, joita viranomaiset ovat jahdanneet jo lähes kolme viikkoa.

Ruumiit löydettiin noin kahdeksan kilometrin päästä poltetusta autosta, joka löydettiin kaksi viikkoa sitten.

Viimeinen varmistettu näköhavainto epäillyistä oli 22. heinäkuuta, päivää ennen auton löytämistä. Silloin McLeod ja Schmegelsky julistettiin kadonneiksi, mutta myöhemmin tilanne kääntyi, kun heidät yhdistettiin kolmeen kuolemantapaukseen.

Miesten epäillään tappaneen yhdysvaltalaisen Lucas Fowlerin, 23, ja hänen australialaisen tyttöystävänsä Chynna Deesen, 24. Pariskunta löydettiin kuoliaaksi ammuttuna maantien laidasta Brittiläisessä Kolumbiassa heinäkuun 15. päivä. 

Pari päivää myöhemmin viranomaiset löysivät ruumiin, joka kuului 64-vuotiaalle Brittiläisen Kolumbian yliopiston kasvitieteen professorille Leonard Dyckille.

Poliisi ei kommentoi, milloin nuoret miehet kuolivat

Viranomaiset ovat niukkasanaisia olosuhteista, joista epäiltyjen ruumiit löydettiin.

Ruumiit löydettiin Nelsonjoen rannalta Manitoban provinssista, ja poliisi on hyvin varma heidän henkilöllisyyksistään, kertoi Jane MacLatchy Kanadan ratsupoliisista. 

MacLatchy sanoi myös, ettei hän voi kertoa löydettyjen henkilöiden kuolinsyytä, tai kauanko he ovat olleet kuolleina. Henkilöllisyydet ja kuolinsyyt varmistetaan poliisin mukaan ruumiinavauksissa.

BBC:n mukaan etsinnöissä haravoitiin yli 4000 neliökilometrin alue, ja viranomaiset tutkivat yli 500 asutettua ja hylättyä huoneistoa. STT:n mukaan poliisit jäljittivät miehiä yli 3 000 kilometrin matkan, joka kattoi itä-länsi-suunnassa puolet Pohjois-Amerikan mantereesta.

Poliisi käytti vainukoiria, lennokkeja ja etsintään käytettäviä, infrapunakameroilla varustettuja lentokoneita. 

Kanadan poliisi julisti kuitenkin 31. heinäkuuta etsinnät keskeytyneiksi johtolankojen puutteen vuoksi. 

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Miesten tavaroita löytyi joenrannalta

CNN:n mukaan viranomaiset kertoivat löytäneensä viime perjantaina Nelsonjoen rannalta miehelle kuuluvia tavaroita, minkä avulla etsinnät saatiin rajattua. Poliisi ei paljastanut, mitä tavarat olivat. 

Maanantaina poliisi myös kertoi löytäneensä alumiinisen veneen Nelsonjoen rannalta, ja kutsui paikalle vedenalaisen etsintätiimin.

Keskiviikkoaamuna miesten ruumiit löydettiin alle kilometrin päästä tavaroiden löytöpaikasta.

Motiivi saattaa jäädä mysteeriksi

Poliisi jatkaa tutkintaansa ja yrittää selvittää tapahtumien kulkua. Motiivi veriteoille saattaa kuitenkin jäädä ikuiseksi mysteeriksi.

– Tekojen motiivin selvittäminen tulee olemaan erittäin vaikeaa, ratsupoliisin apulaispäällikkö Kevin Hackett kertoi toimittajille STT:n tietojen mukaan.

– Meillä ei luonnollisestikaan ole mahdollisuutta puhua näiden henkilöiden kanssa.

Epäillyt työskentelivät yhdessä Walmart -tavaratalossa, mutta Schmegelskyn isän mukaan he olivat lähteneet etsimään parempia töitä muualta Kanadasta. 

Isä kertoi viime kuussa hänen pojallaan olevan paljon ongelmia. Hän kertoi myös uskovansa ihmisjahdin päättyvän hänen "itsemurharetkellä" olevan poikansa kuolemaan. 

Lue myös:

    Uusimmat