Mainos

Kadonneen Nelan työnantaja yllättyi stressipuheista: Mikään ei ole viitannut siihen

Helsingin keskustassa sijaitsevassa startup-yrityksessä on työskennelty viikon ajan surullisessa tunnelmassa.

Me2wen kymmenhenkisestä työyhteisöstä on ollut yksi poissa viime keskiviikosta lähtien, kun 27-vuotias Nela Utkina katosi mystisesti.

– Nela oli meille kaikille enemmän kuin kollega. Hän oli tosi pidetty ja positiivinen tyyppi ja ystävä, kuvaa yrityksen toimitusjohtaja Petri Tuomela.

Järkytyksen vuoksi yrityksen konttorilla on käynyt kriisiryhmä ja työntekijät ovat puolestaan auttaneet Utkinan etsinnöissä.

– Olemme auttaneet Nelan perhettä ja poliisia etsinnässä ensimmäisestä katoamispäivästä lähtien ja isolta osin työt ovat unohtuneet etsintöjen alle. Olemme todella huolissamme ja toivomme, että Nela löytyy pian, Tuomela sanoo.

Työnantaja yllättynyt stressipuheista

Tuomelan mukaan yrityksessä on erinomainen yhteishenki ja työntekijät uskovat tekemiseen, vaikka yritys on vasta hiljan aloittanut toimintansa.

Siksi toimitusjohtaja ihmettelee lähipiirin arvioita, että Utkina olisi kärsinyt työhön liittyvästä stressistä.

– Mikään ei ole viitannut siihen. Työyhteisössä ei ole millään tavalla huomattu, että Nelalla olisi ollut paha olla. Puheet stressistä ovat tulleet täysin yllätyksenä.

Tuomelan mukaan yritys on viime aikoina saanut vain hyviä uutisia. Alun epävarmuuden jälkeen yritykselle löytyi rahoitusta, joka takaa kaikille työntekijöille palkanmaksun pitkälle ensi kevääseen. Lisäksi pitkään valmisteilla ollut ohjelmisto on valmistumassa marraskuuksi.

– Meillä pidetään kirjaa tunneista ja viimeisen kolmen kuukauden aikana Nelalla oli ylitöitä yhteensä 37 tuntia. Ylitöiden tekeminen oli hänen oma valintansa, eikä kukaan niitä häneltä vaatinut, Tuomela sanoo.

– Työyhteisössämme puheet stressistä ovatkin tuntuneet pahalta, koska kuka tahansa voi vahvistaa, että Nela rakasti työtään aidosti.

Utkinan elämä vaikutti Tuomelan mielestä muutenkin onnelliselta, sillä hän oli hiljattain lomaillut ja juhlinut omia häitään.

Utkina lähetti viestin migreenistä aamulla

Nela Utkina katosi viime viikolla keskiviikkoaamuna. Vielä tiistai-iltana Tuomela ja Utkina olivat viestitelleet hyvässä hengessä.

– Mikään ei vaikuttanut silloin olevan huonosti. Hankimme liput Slush-tapahtumaan ja Nela käytti esimerkiksi hymiöitä viesteissään, Tuomela kertoo.

Seuraavana aamuna, keskiviikkona Tuomela sai Utkinalta toisenlaisen viestin. Nainen ei pääsisi töihin lainkaan.

– Viestissä luki, että hänellä on migreeni ja hän menee lääkärille. Nela kertoi, ettei pystyisi tekemään töitä lainkaan, Tuomela kertoo.

Tuomelan mukaan joustavassa firmassa oli tavallista ilmoittaa poissaoloista tekstiviesteillä.

– Jokaisella on omat työtehtävät ja vastuut, en ole niskaan hengittämässä. Jos joku esimerkiksi ilmoitti etäpäivästä viestillä aamulla, se oli ihan fine.

Tämänhetkisten tietojen mukaan Nela Utkina on edelleen kateissa. Häntä on etsitty muun muassa Nuuksion ulkoilualueelta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.