Mainos

27-vuotias Nela mystisesti kateissa yli viikon - tässä kaikki, mitä tiedetään

27-vuotiaan Nela Utkinan puoliso, perhe ja ystävät ovat joutuneet elämään piinaavassa epätietoisuudessa jo yli viikon ajan.

Helsingissä asuva tshekkinainen katosi reilu viikko sitten keskiviikkoaamuna kotoa lähdettyään.

Mitä sen jälkeen tapahtui, tuntuu olevan täysi mysteeri. Tähän juttuun on koottu asiat, jotka tapauksesta tiedetään.

Katoamisaamu

Nela Utkinalla oli keskiviikkona 9. syyskuuta edessään tavallinen työpäivä Helsingin kantakaupungissa sijaitsevassa startup-yrityksessä.

Nainen kuitenkin lähetti työpaikalleen tekstiviestin, jossa ilmoitti käyvänsä lääkärissä päänsäryn takia.

– Viestissä luki, että hänellä on migreeni ja hän menee lääkärille. Nela kertoi, ettei pystyisi tekemään töitä lainkaan, kertoi Utkinan työnantaja, me2we-yrityksen toimitusjohtaja Petri Tuomela MTV Uutisille eilen.

Havainnot

Nela Utkinan aviomies Sergei Utkin on kertonut, että Utkina poistui kerrostaloasunnostaan Helsingin Malminkartanosta noin puoli kahdeksan aikaan aamulla.

Utkin itse ei ollut tuolloin hereillä, eikä Utkina kertonut tälle mitään päänsärystään.

Seuraavan kerran Utkinasta on tehty havainto Vantaalla sijaitsevassa kauppakeskus Myyrmannissa aamulla ennen yhdeksää. Poliisi kertoi havainnosta eilen.

Utkina on tallentunut valvontakameraan ollessaan ostoksilla yksin. Nahkatakkiin ja harmaisiin housuihin pukeutuneella naisella oli mukanaan punavalkoinen Citymarketin muovikassi. 

Myyrmanni sijaitsee aivan Malminkartanon vieressä.


Tämän jälkeen poliisi uskoo Utkinan suunnanneen Nuuksion ulkoilualueelle Espooseen. Aktiivisena maastopyöräilijänä tunnettu Utkina kävi alueella usein miehensä kanssa. Poliisi ei ole tarkemmin kertonut, miksi arvelee Utkinan olleen Nuuksiossa.

Pian katoamisen jälkeen kuitenkin kerrottiin, että viimeinen signaali Utkinan matkapuhelimesta on paikantunut Nuuksion lähellä sijaitsevaan tukiasemaan.

Lisäksi Utkina on käynyt Nuuksiossa usein ulkoilemassa.

Etsinnät

Sergei Utkin tajusi vaimonsa kadonneen, kun tätä ei kuulunut keskiviikkoiltana kotiin. Hän oli yrittänyt tavoittaa Utkinaa pitkin päivää: puhelin oli hälyttänyt normaalisti, mutta kukaan ei vastannut. Vasta vaimonsa työpaikalle soitettuaan hän sai kuulla, ettei Utkina ollut saapunut lainkaan töihin.

Saman tien Utkinan puoliso, ystävät ja työtoverit aloittivat naisen etsinnät.

Runsaslukuinen porukka on esimerkiksi levittänyt katoamisilmoituksia ympäri pääkaupunkiseutua ja naisen opiskelukaupunkiin Ouluun. Lisäksi porukka on jalkautunut kaduille ja maastoon etsimään Utkinaa.

Tämän viikon alussa Nela Utkinan vanhemmat saapuivat Tshekistä Suomeen etsimään tytärtään. 


Myös poliisi on etsinyt Utkinaa aktiivisesti. Aluksi tutkinnat keskittyivät Ämmässuon jäteaseman lähettyville, mutta sittemmin poliisi on etsinyt naista Nuuksiosta. Niin ovat tehneet myös Utkinan läheiset. 

Poliisi on pitänyt katoamista poikkeuksellisena.

– Asia etenee edelleen kadonneen henkilön tutkintana. Emme epäile rikosta, jutun tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopf sanoi MTV Uutisille maanantaina, eikä tilanne ole tästä muuttunut.

Persoona

Nela Utkina on kotoisin Tshekin Ostravasta. Venäläisen miehensä Sergei Utkinin hän tapasi opiskellessaan Oulussa.

Pari seurusteli useita vuosia ennen kuin meni naimisiin tänä kesänä Tshekin pääkaupungissa Prahassa. Virallisesti Nelan sukunimi on edelleen Saglenova, mutta hän on jo alkanut käyttää miehensä nimeä. 

Utkin on etsinyt vaimoaan aktiivisesti myös median kautta. Hänen mukaansa pariskunnalla ei ollut mitään riitaa tai ikävyyksiä ennen katoamista, eikä mitään muutakaan mikä voisi selittää äkillisen katoamisen.

– Kävimme elokuvissa ja pyöräilemässä, vanhempieni piti tulla kylään. Kaikki oli ihan tavallisesti, ihan hyvin. Hän on myös ollut ihan terve. Tämä on täysin käsittämätöntä, Utkin sanoi MTV Uutisten haastattelussa lauantaina.


Myöhemmin tällä viikolla Utkin kuitenkin arvioi, että Utkina saattoi kärsiä työhön liittyvästä stressistä.

Me2wen toimitusjohtaja Petri Tuomela on ollut ajatuksesta yllättynyt, sillä yrityksellä on mennyt viime aikoina hyvin, eikä Utkinallekaan ollut kertynyt ylitöitä poikkeuksellisen paljon.

– Mikään ei ole viitannut siihen. Työyhteisössä ei ole millään tavalla huomattu, että Nelalla olisi ollut paha olla. Puheet stressistä ovat tulleet täysin yllätyksenä, Tuomela sanoi MTV Uutisten haastattelussa.

Työpaikalla Utkina on Tuomelan mukaan hyvin pidetty ja ennemminkin ystävä kuin pelkkä kollega. Myös Utkinan ystävät puhuvat naisesta vain hyvää.

– Nela on hyvin ystävällinen, eläväinen ja sosiaalinen ihminen. Sen näkee auttajien määrässäkin, että hänellä on paljon ystäviä. Täällä on varmasti yli kymmenen kansalaisuutta etsimässä Nelaa, kuvaili naisen ystävä Tatjana Utkinaa MTV Uutisille viikonloppuna.

Nela Utkina harrastaa aktiivisesti liikuntaa ja ulkoilua. Esimerkiksi maastopyöräily on lähellä hänen sydäntään.

Poliisi pyytää mahdollisia havaintoja Nela Utkinasta virka-aikana puhelinnumeroon 0295 47 5382 ja virka-ajan ulkopuolella numeroon 0295 41 7935. Sähköpostia voi havainnoista laittaa osoitteeseen vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.