Kadonneen Nelan aviomiehen epätoivo: "En usko, että hän tekisi niin"

27-vuotias Nela Utkina on ollut kadoksissa tasan kaksi viikkoa. Viimeinen havainto Nelasta on Nuuksion Kattilan linja-autopysäkiltä keskiviikkoaamuna toissaviikolla. Saman päivän aamuna hän oli ilmoittanut työnantajalleen menevänsä lääkäriin päänsäryn vuoksi.

Poliisi on lopettanut etsinnät Nuuksiossa. Aviomies Sergei Utkin oli vielä eilen vapaaehtoisten kanssa jatkamassa etsintöjä. Tänään hänkään ei ole enää Nuuksiossa.

– Meiltä alkoivat loppua etsintäpaikat. Viime aikoina emme oikeastaan enää etsineet, me vain tarkastimme, että hän ei ole siellä.

Sergei on palannut tänään työpaikalleen rakennusinsinöörinä. 

– En voi olla yksin kotona, eivätkä ystävät voi olla minun kanssani koko ajan. Heillä on myös oma elämänsä, Sergei sanoo. 

Etsinnöissä ei mitään uutta

Nelan etsinnät eivät juurikaan ole edenneet. Poliisi kertoi eilen, että se käy läpi kymmeniä katoamiseen liittyviä vihjeitä ja havaintoja, joita on tullut Suomen lisäksi myös ulkomailta. 

– Olen hyvin surullinen ja hyvin pettynyt siitä, että meillä ei ole mitään uutta, Sergei toteaa.

Suomeen tytärtään etsimään saapuneet Nelan vanhemmat palasivat maanantai-iltana takaisin Tsekkeihin.

– He ymmärsivät, että he eivät voi tehdä täällä enää mitään. He eivät pystyneet jatkamaan etsintöjä, eivätkä he kielimuurin takia voi esimerkiksi painostaa poliisia tehostamaan etsintöjä.

"En usko, että hän oli tehnyt mitään"

Katoamisesta on jo kaksi viikkoa, mutta Sergei vakuuttaa kuitenkin olevansa yhä toiveikas. 

– Totta kai olen toiveikas. En usko, että hän olisi tehnyt mitään itselleen. 

Mitä Sergein mielestä hänen vaimolleen sitten on voinut tapahtua?

–  On mahdotonta tietää mitä on tapahtunut, meillä ei ole mitään faktoja. Ehkä hän meni jonnekin eikä tule takaisin jutusta nousseen metakan vuoksi, Sergei sanoo hiljaa.

Voisiko hän tehdä niin, onko hän sellainen ihminen?

– Ei, en usko että hän tekisi niin, mutta toivon, että niin olisi, Sergei sanoo.

– En tosin tiedä missä hän voisi olla. Hänen kuviaan on kaikkialla, ja ihmiset tietävät, että häntä etsitään. Toivon kuitenkin, että hän on jossain.

Epätoivoiset vanhemmat etsivät Nelaa 6:29

Lue myös:

    Uusimmat