Mainos

Vanhemmat etsivät kadonnutta Nelaa Nuuksiossa: "Jatkamme niin kauan kuin täytyy"

Kadonneen 27-vuotiaan vanhemmat lensivät Suomeen eilen, jotta he voisivat auttaa viranomaisia tyttärensä etsinnöissä. Myös poliisi etsii Nela Utkinaa maastosta. 

"Tämä ei ole mahdollista. Se ei voi olla totta." Se oli ensimmäinen ajatus, kun tshekkiläinen Josef Saglena kuuli torstaina 27-vuotiaan tyttärensä katoamisesta Suomessa.

Kuljetusalalla toimiva isä oli työmatkalla Slovakiassa. Korkeasti koulutettu 27-vuotias tytär oli asunut jo useamman vuoden Suomessa ja teki lupaavaa uraa helsinkiläisessä start-up-yrityksessä.

Tytär oli päätynyt Suomeen opiskelijavaihdon kautta. Oulussa opiskellessaan hän oli tavannut venäläisen pojan, toisen vaihto-opiskelijan. Nela oli vielä palannut Tshekkeihin viimeistelemään tutkintonsa, jonka jälkeen hän matkusti takaisin Suomeen töihin.

Heinäkuussa onnellinen tytär juhli häitä puolisonsa kanssa. Vielä katoamista edeltävänä iltana vanhemmat keskustelivat tyttärensä kanssa puhelimessa hääkuvien kehittämisestä.

– Hän voi hyvin. Hän oli rauhallinen, ja kaikki kuulosti normaalilta, äiti Paulina Saglenova kertoo.

"Haluamme tehdä kaikkemme"

Äiti sai tiedon katoamisesta perjantaina työmatkalta palanneelta isältä. He ottivat yhteyttä Tshekin suurlähettilääseen Helsinkiin, ja kun tyttöä ei vieläkään löytynyt, lauantaina he tekivät päätöksen lähteä Suomeen.

Järjestelyt veivät aikansa, ja lopulta he saapuivat Helsinkiin maanantaina. Nuuksioon he lähtivät heti tänään heti aamulla.

– Jäämme niin pitkäksi aikaa kun on tarvis. Tiedämme, että suomalaisessa metsässä etsinnät ovat vaikeita. Haluamme tehdä kaikkemme ja jatkaa etsintöjä.

Pariskunnan ja muiden läheisten etsinnät kohdistuvat alueille, joilla tyttären tiedetään viettäneen aikaa puolisonsa kanssa. Utkina rakastaa retkeilyä ja maastopyöräilyä. Nuuksion kansallispuisto Espoossa on pariskunnalle tärkeä paikka.

"Poliisi olisi voinut etsiä aiemmin"

Puoliso Sergei Utkinin mukaan omaiset etsivät viiden kilometrin säteellä siitä tolpasta, jonne poliisin mukaan Nela Utkinan matkapuhelin paikantui viimeisen kerran ennen katoamista keskiviikkoaamuna.

Nuuksion kansallispuistossa etsintöjä teki tänään myös poliisi, tuloksetta. Vanhemmat toivovat, että etsinnät olisi aloitettu aiemmin. 

– 24 tai 36 tunnin päästä on liian myöhään. Tällaisessa tapauksessa olisi voitu toimia aiemmin.

Omaiset kertovat, että Nela Utkinalla saattoi olla työstressiä. On mahdollista, että hän pakeni sitä luonnon ääreen. Mutta silti koko juttu tuntuu selittämättömältä.

Kaksi havaintoa katoamisaamulta

Työnantajalleen hän lähetti katoamisaamunaan tekstiviestin, jossa hän kertoi menevänsä lääkäriin migreenin vuoksi.

Sen jälkeisistä liikkeistä poliisi kertoo saaneensa kaksi varmaa havaintoa. Poliisi pitää mahdollisena, että Utkina on joukkoliikennettä käyttäen matkannut keskiviikkoaamuna Nuuksioon, ja jotain on tapahtunut. Tutkinnassa ei epäillä rikosta.

Vanhemmat haluat keskittyä Suomessa tekemään jotakin, vaikka haravoitava alue Nuuksiossa on epätoivoisen suuri. 

– Hän on auttavainen ja hyvä ihminen. Tämä on meille niin vaikeaa.

Myös poliisi toivoo saavansa oman tutkintansa kautta vihjeen siitä, miten etsintäaluetta voitaisiin jollain tapaa rajata.

Poliisi lupaa tiedottaa tapauksesta lisää huomenna, jolloin maastoetsinnät mahdollisesti jatkuvat.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.