Mainos

Video: Kadonnutta 27-vuotiasta naista etsii suuri joukko – "Pelkäämme hänen henkensä puolesta"

Helsinkiläisasunto on tulvillaan huolestuneita ihmisiä. Lukuisat ystävät, työkaverit ja perheenjäsenet ovat kerääntyneet yhteen etsiäkseen viime tiistaina kadonnutta Nela Utkinaa.

Tiedätkö jotain?

Nela Utkina (Saglenova) katosi 8. syyskuuta.

Kadonnut nainen on 178 senttiä pitkä ja hänellä on ruskeat hiukset. Yllään hänellä oli katoamishetkellä musta nahkatakki ja jalassa lilat lenkkarit. Mukana oli myös harmaa reppu.

Havainnot kadonneesta voi ilmoittaa Helsingin poliisille tai numeroon 044-209 1328.

– Nela on hyvin ystävällinen, eläväinen ja sosiaalinen ihminen. Sen näkee auttajien määrässäkin, että hänellä on paljon ystäviä. Täällä on varmasti yli kymmenen kansalaisuutta etsimässä Nelaa, kuvailee naisen ystävä Tatjana.

27-vuotias tshekkiläissyntyinen Nela Utkina katosi viime tiistaina. Viimeinen havainto hänestä on kotoaan Malminkartanosta. Naisen oli tarkoitus mennä töihin, mutta hän oli puoli kahdeksalta lähettänyt työnantajalleen tekstiviestin, että menee päänsäryn vuoksi lääkäriin. Tämän jälkeen hänestä ei ole kuultu mitään.

Kadonneen naisen aviomies kertoo vaimonsa katoamisen jälkeisten päivien olleen täynnä järkytystä ja huolta. Pariskunta on ollut yhdessä vuosia, mutta he olivat menneet naimisiin vain kuukausi sitten. Mies huomauttaa, että nainen käyttää aviomiehensä sukunimeä, mutta virallisesti hänen sukunimensä on vielä Saglenova.

– Nelan oli tarkoitus saada Utkina-nimi tällä viikolla virallisesti käyttöön. Tuntuu kauhealta, kun aikaa kuluu, enkä ole kuullut hänestä mitään. Pahinta on se, ettei meillä ole mitään vihjeitä tai ajatusta siitä, mitä on tapahtunut, aviomies Sergei Utkin kertoo.

Lähipiiri on yrittänyt etsiä naista ympäri Helsinkiä, he ovat muun muassa levitelleet katoamisilmoituksia eri puolelle kaupunkia. Lähipiiri toivookin, että ihmiset auttavat naisen etsinnöissä tarkastamalla Malminkartanon lähiseutua, puistoja ja metsiä erityisen huolella ulkoilessaan.

– Toivomme, että joku olisi nähnyt jotain. Ihmiset ovat kiireisiä, eivätkä kiinnitä tuntemattomiin huomiota. Katoamisilmoitusten avulla toivomme, että joku tunnistaisi hänet, Tatiana pohtii.

Naisen puhelimesta on saatu viimeinen signaali Ämmässuon kaatopaikan lähettyviltä. Sen jälkeen jäljet ovat hävinneet.

– Nela Utkinan etsintöjä jatketaan aktiivisesti, kertoo yleisjohtaja Sanna Springare Helsingin poliisilaitokselta.

Naisen katoamista ei ole edeltänyt riitaa, eikä hänen käytöksessään ole ystävien mukaan ollut viimeaikoina mitään erikoista. Syvä huoli lähimmäisestä onkin käsinkosketeltavaa.

–  En voi uskoa, että hän on kadonnut. Tämä on kuin painajaisesta. Odotan vain, että hän tulee hetkenä minä hyvänsä takaisin kotiin ja sanoo olleensa vaikka pienellä matkalla, kuvailee naisen ystävä Tatjana huolissaan.

– Olemme peloissamme hänen henkensä puolesta, ystävä Zubi jatkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja