Mainos

Kabulissa tiukennettiin turvatoimia

Kansainväliset rauhanturvaajat kertoivat kiristäneensä turvatoimia pääkaupungissa Kabulissa eilen tehdyn tuhoisan pommihyökkäyksen jälkeen. Rauhanturvaajien edustaja kertoi samalla, että autopommi-isku vaati ainakin 26 ihmisen hengen. Haavoittuneita on 150.

Isaf-joukkojen edustajan Simon Ryanin mukaan rauhanturvajoukot ovat kiristäneet omia turvatoimiaan. Hän ei tarkentanut sanojaan. Tarkoituksena on Ryanin mukaan estää eilisten tapahtumien toistuminen.

Kabulissa on noin 5000 rauhanturvaajaa paristakymmenestä eri maasta palauttamassa vakautta ja turvallisuutta Taleban-hallinnon kaatumisen jälkeen. Afganistanin poliisi oli jo aiemmin kiristänyt turvatoimia pääkaupungissa Yhdysvaltain terrori-iskujen vuosipäivän alla.

Yksi pidätetty pommi-iskun yhteydessä

Afganistanin sisäministeri Taj Mohammad Wardak kertoi tänään, että yksi ihminen on pidätetty kuulusteluja varten Kabulissa tehdyn tuhoisan pommi-iskun johdosta.

Wardakin mukaan pidätetty mies kuljetti taksia, jossa autopommi torstaina räjähti. Kuulustelut jatkuvat, mutta vielä ei ole ilmennyt mitään, joka liittäisi taksinkuljettajan räjähdykseen, sisäministeri sanoi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.