Mainos

Kabilan vuoro jättäytyä rauhanneuvotteluista

Zairen kapinallisjohtaja Laurent Kabila ei saapunut rauhanneuvotteluihin presidentti Mobutu Sese Sekon kanssa. Kabila ei saanut vaatimiaan turva- ja muita takuita, kertoi portugalilainen uutistoimisto.

Zairen presidentti Mobutu Sese Seko saapui aiemmin Zairen naapurimaahan Kongoon Pointe Noiren satamakaupunkiin. Siellä Mobutu pääsi pitkän odottelun jälkeen eteläafrikkalaiseen sota-alukseen, jossa neuvottelut oli määrä käydä. Mobutun kerrottiin olleen liian sairas kiivetäkseen tai tullakseen lennätetyksi laivaan. Pitkän viivytyksen jälkeen Mobutu kuljetettiin laivaan autolla kiireesti rakennettua autoramppia myöten.

Outeniqua-aluksen oli määrä purjehtia etelämpänä olevaan angolalaiseen satamaan poimiakseen mukaan kapinallisjohtaja Kabilan. Angolalaisten lähteiden mukaan Kabila teki tänään lähtöä Angolasta Lubumbashiin Zaireen.

Outeniqua-aluksella odotti myös Etelä-Afrikan presidentti Nelson Mandela, jonka oli piti johtaa puhetta Mobutun ja Kabilan neuvotteluissa. Mandelan kerrottiin turhautuneen odotteluun ja todenneen, että eteläafrikkalaisten ei pidä enää tuhlata turhaan aikaa.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.