Mainos

Kabilan kohtalo edelleen epäselvä

Zimbabwelaisen uutistoimiston mukaan tasavallan johtaja Laurent Kabila olisi kuollut lentokoneessa matkalla Zimbabween.

Kongon demokraattisen tasavallan johtajan Laurent Kabilan kohtalosta liikkuu ristiriitaisia tietoja. Zimbabwelaisen uutistoimiston mukaan Kabila olisi kuollut lentokoneessa, kun häntä vietiin Zimbabween saamaan hoitoa ampumahaavoihinsa.

Kongon hallitus: Kabila elossa

Kongon demokraattisen tasavallan presidentti Laurent Kabila on elossa, ilmoitti hallituksen tiedottaja tänään. Tiedottajan mukaan presidentin poika, kenraali Joseph Kabila hoitaa presidentin tehtäviä sen aikaa kun presidentti toipuu.

Tiedottaja sanoi Laurent Kabilan haavoittuneen väkivaltaisessa hyökkäyksessä. Eräiden muiden lähteiden mukaan sekä Laurent että Joseph Kabila olisivat saaneet surmansa samassa iskussa.

Kongon armeija ja useat diplomaattilähteet vahvistaneet presidentin saaneen surmansa. Niiden mukaan Kabila ammuttiin eilen pääkaupungissa Kinshasassa, mutta surmatyön motiivista liikkuu erilaisia vahvistamattomia tietoja.

Entinen sissijohtaja Laurent Kabila poistui vallasta kuten oli sen saanutkin, aseen piipun kautta. Tiedot Kabilan kuolintavasta ovat toistaiseksi hyvin epävarmoja: salamurha, raivostunut henkivartija, vai ehkä vallankaappaus, huhuille yritetään nyt löytää vahvistusta. Valta on toistaiseksi ilmeisesti Kabilan neuvonantaja Eddy Kapendilla, joka kehotti televisiossa armeijaa rauhallisuuteen

Joidenkin huhujen mukaan Kapend itse olisi osallinen Kabilan kuolemaan. Joka tapauksessa Kongo on yhä nollapisteessä, jossa se on ollut lähes koko nelikymmenvuotisen itsenäisyystaipaleensa ajan.

Kapend

Kabila syrjäytti lähes neljä vuotta sitten diktaattori Mobutu Sese Sekon, joka varasti vuosikymmenien ajan silloisen Zairen varat omiin tai sukulaistensa taskuihin.

Kabila lupasi muutosta, toisin kävi. Vaalit jäivät pitämättä, kynnelle kykenevät, myös monet ulkomaiset yhtiöt, jatkavat upporikkaan valtion luonnonvarojen suoranaista ryöstöä, kaksi miljoonaa ihmistä on pakolaisena ja sisällissota jatkuu.

Monet naapurimaat uskovat rauhan nyt palaavan. Samat naapurimaat ovat kuitenkin sotkeutuneet hiusrajaansa myöten Kongon valtataisteluun.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.