Mainos

Kabila vannoo virkavalan Kongossa alkuviikosta

Kongon uusi johtaja Joseph Kabila vannoo presidentin virkavalan sen jälkeen kun hänen isänsä Laurent Kabila on haudattu tiistaina. Asiasta kertoi Kongon demokraattisen tasavallan oikeusministeri Mwenze Kongolo.

Laurent Kabila sai surmansa henkivartijansa luodeista viime tiistaina presidentinpalatsissa Kinshasassa. Seuraavana päivänä hallitus nimesi presidentin 31-vuotiaan pojan Joseph Kabilan vt. presidentiksi. Tieto Laurent Kabilan kuolemasta vahvistettiin virallisesti vasta torstaina. Oikeusministeri myönsi, että pojan nimittäminen isän virkaan voi saada Kongon näyttämään monarkialta. Hallituksen oli kuitenkin Kongolon mukaan "rauhoitettava väestöä". -Olemme ylpeitä siitä mitä teimme, Kongolo sanoi.

Oikeusministeri Kongolo kertoi myös, että Laurent Kabilan henkivartija oli ampunut kolme luotia kohti presidenttiä. Kaksi osui presidenttiä vatsaan ja kolmas, kuolettava, oikean korvan taakse. Henkivartija pakeni ammuttuaan paikalta, mutta muut vartijat ottivat hänet kiinni ja ampuivat hänet, Kongolo sanoi. Oikeusministeri ei kertonut presidentin ampuneen henkivartijan nimeä tai syytä, miksi tämä oli surmatyön tehnyt. Laurent Kabila vietiin ampumisen jälkeen lentokoneella Zimbabween, missä hän virallisen ilmoituksen mukaan kuoli. Ruumis tuotiin takaisin Kongoon eilen.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.