Mainos

Kaasutuksen aikana metrovaunussa matkustanut sai oireita: "Haluan pois täältä"

MTV Uutiset sai yhteyden metrovaunussa tiistaina tapahtuneen välikohtauksen silminnäkijään.

– Metrovaunu oli tapahtumahetkellä puolitäysi, siten miten vaunu nyt normaalisti myöhäisenä arki-ltana on. Tarkastajat ilman univormuja astuivat vaunuun sisälle. Kundiporukka, joka istui vaunun päätypenkeillä, yrittivät sitten yhdellä asemalla ulos metrosta, nainen kertoo MTV Uutisille.

Hänen mukaan tilanne alkoi riistäytyä käsistä, kun vartijat estivät miesporukan ulospääsyn vaunusta. Yksi kipusi metrovaunun muovisen pleksin yli ja seuraavaksi alkoikin paini. Vartijat totesivat, että heillä on sumutetta.

Vartija joutui turvautumaan kaasuun, joka jäi leijailemaan koko vaunuun ja aiheutti sivullisillekin oireita.

– Vaunussa olleita matkustajia ei ainakaan minun kuullen pyydetty suojaamaan silmiään tai siirtymään syrjään. Yksi pysäkinväli oltiin tälläisessä ihmeellisessä tilanteessa. Kukaan ei oksentanut, mutta yskimistä kuului kyllä. Minulle itselleni nousi vesi silmiin. Lisäksi tuli olo, että haluan pois täältä vaunusta, mietin mihin tilanne menossa.

Lopulta vaunusta pyydettiin ulkopuolisia poistumaan ja kuljettaja kuulutti myöhemmin, että kysyinen vaunu suljetaan kokonaan.

HSL:n tarkastusyksikön päällikkö Janne Solala vahvisti välikohtauksen MTV Uutisille. Solalan mukaan tilanne on edennyt ilmeisesti niin nopeasti, etteivät vartijat tai tarkastajat ole ehtineet varoittaa ulkopuolisia. Solala toivoo, että vaunussa olleet ja mahdollisesti oireita saaneet olisivat yhteydessä HSL:ään.

MTV Uutisten toimittaja testasi aiemmin, miltä kyynelkaasu tuntuu. 

2:14

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.