Mainos

Lontoon metrossa ollut suomalaisnainen: Portaikkoon kaatuneet tukkivat pakoon pääsyn ja joutuivat tallotuiksi

Lontoolaisen metroaseman iskussa ihmisiä tallautui paniikissa toisten jalkoihin, kertoo paikalla ollut suomalaisnainen.

Pommi räjähti tänään aamulla Parsons Greenin metroasemalle saapuneessa junassa. Räjähdyksessä loukkaantui 29 ihmistä.

Suomalaisnainen oli noussut junan kyytiin paria pysäkkiä aiemmin matkallaan töihin. Naisen mukaan räjähdys sattui, kun juna oli pysähdyksissä asemalla ja sen ovet olivat vielä auki.

–Alkuun en itse edes räjähdystä tajunnut, vaan havahduin siihen, kun ihmiset alkoivat juosta laituria pitkin uloskäyntiä kohti. He huusivat kauhuissaan kaikille "Juoskaa!" eli "Run, run!", nainen kertoo. Hän ei halua nimeään julkisuuteen.

Hän kertoo metroaseman sijaitsevan maanpinnan yläpuolella, ja asemalta johtavat alas vain yhdet pienet portaat.

– Kun ihmiset paniikissa yrittivät mahdollisimman pian päästä pois, puolessa välissä sitä portaikkoa ihmisiä kaatui maahan ja muut tallasivat heitä. Siihen tuli suma, eikä kukaan päässyt pois. Siinä oli aika hätääntynyt tilanne.

Suomalaisnaisen mukaan alkuun tilanne oli epäselvä, eikä hänelläkään ollut tietoa, onko kyse räjähdyksestä vai esimerkiksi aseistautuneesta hyökkääjästä. Nainen pakeni tapahtumapaikalta muiden matkustajien tavoin heti selvittyään rappusista pois.

Nainen kertoo järkyttyneensä eniten siitä, että osa portaissa tallautuneista näytti loukkaantuneen todella vakavasti. Hän huojentui uutisista, että kukaan heistä ilmeisesti ei kuollut.

1:47

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.