300 ihmistä evakuoitiin metrosta – lämpötila vaunujen sisällä nousi pelastusoperaation aikana

Yli 200 ihmistä evakuoitiin Helsingin metrosta 2:06

Metrojuna jumiutui Helsingin Herttoniemessä tänään iltapäivällä noin kello 14.15. Tilanne alkaa olemaan nyt ohitse, Helsingin pelastuslaitoksen palomestari Sami Lappalainen kertoo MTV Uutisille.

– Metrojuna on lähes kokonaan tyhjä ihmisistä. Siellä on muutamia ihmisiä, joilla on vaikeampi liikkua. Siellä on esimerkiksi yksi semmoinen raskas sähkökäyttöinen pyörätuoli.

Lappalainen kertoo, että metrosta evakuoitiin loppupeleissä noin 300 ihmistä. Loputkin ihmiset saadaan evakuoitua pian.

Metro ehti ajaa Herttoniemen asemalta vain 100 metriä, kunnes se pysähtyi palomestarille vielä toiseksi tuntemattomasta syystä.

– Metron oma henkilökunta yritti saada junaa liikkeelle, mutta he eivät onnistuneet, joten päädyttiin metrojunan henkilöstöevakuointiin.

Lappalainen kertoo, että pelastuslaitos on harjoitellut vastaavien tilanteiden varalle ennakolta.

– Siinä varmistetaan ensimmäisenä raiteiden virrattomuus, raiteet maadoitetaan ja vasta sitten ihmiset otetaan ulos vanuista.

Lämpötila vaunujen sisällä nousi

Lappalaisen mukaan matkustajat olivat rauhallisia ja kärsivällisiä koko pelastusoperaation ajan.

– Matkustajat tunnin kyllä noissa vaunussa olivat, että siihen nähden tosi hyvin.

– Osalla henkilöistä on ollut jonkin verran lämmin. Turvallisuussyistä ovia ei pystynyt avaamaan ennen kuin pelastajat saapuivat paikalle.

Metrossa oli koko pelastusoperaation ajan päällä hätävalaistus. Lisäksi valaistiin tunnelinpätkä, josta ihmiset evakuoitiin Herttoniemen asemalle.

Paikalla oli Lappalaisen mukaan kaksi pelastuslaitoksen pelastusyksikköä sekä ambulanssi. Kukaan ei loukkaantunut evakuoinnissa.

 

Lue myös:

    Uusimmat