Kaarinan raa'an henkirikoksen uhri oli kuusikymppinen mies – sivullinen todisti järkyttävän teon ja soitti apua paikalle

1:19

Kaarinassa noin viikko sitten tapahtuneen henkirikoksen uhri kuoli erityisen raa’an väkivallan seurauksena, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja.

Video: Henkirikosten määrä vähentynyt vuosikymmenessä

Murhaksi epäilty väkivallanteko valkeni viranomaisille viime viikon tiistaina, kun poliisi sai hälytyksen Kaarinan Piikkiössä sijaitsevaan yksityisasuntoon.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Helesvirta kertoo, että samassa asunnossa oli hetkeä aiemmin surmattu 50-luvun lopulla syntynyt mies.

Helesvirran mukaan teossa käytettiin erityisen raakaa väkivaltaa. Hän ei kuitenkaan avaa teon yksityiskohtia tarkemmin.

Asunnossa oli kolmas henkilö

Hälytyksen asuntoon teki paikalla ollut ulkopuolinen henkilö. Tekijäksi epäilty henkilö oli puolestaan poistunut paikalta.

Poliisi teki illan aikana useamman kotietsinnän henkilön tavoittamiseksi. Hänet otettiin kiinni seuraavana aamuna piikkiöläisestä yksityisasunnosta.

Epäilty on vuonna 1990 syntynyt mies. Hänet on vangittu todennäköisin syin murhasta epäiltynä. Lisäksi häntä epäillään laittomasta uhkauksesta ja pahoinpitelystä.

Turun Sanomat kertoi viime viikolla, että teosta epäilty vuonna mies kuului uhrin perhepiiriin.

Helesvirta ei vahvista tietoa MTV Uutisille.

– En lähde tällä asialla spekuloimaan, hän sanoo.

STT:n mukaan vangitulta mieheltä löytyy aiempaa rikoshistoriaa muun muassa useista erilaisista pikkurikoksista.

Useita henkilöitä kuultu

Vuonna 1990 syntyneen miehen lisäksi poliisi otti aiemmin kiinni kolme muuta henkilöä. Heidät on sittemmin vapautettu, eikä heitä epäillä rikoksesta.

Helesvirran mukaan tapauksen esitutkinta jatkuu kuulusteluilla ja teknisellä tutkinnalla. Tähän mennessä poliisi on kuullut epäillyn lisäksi uhrin omaisia sekä todistajia. Helesvirran mukaan kuulusteltavia on useita.

Poliisi pyrkii nyt selvittämään muun muassa sitä, liittyikö epäiltyyn henkirikokseen suunnitelmallisuutta.

Syyte asiassa on nostettava 5. helmikuuta mennessä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja