Lähes 90-vuotias nainen murhattiin raa’asti kotiinsa Lappeenrannassa – epäiltynä parikymppinen mies, joka tunsi uhrin ennalta

10:02
MTV Uutiset Live: Henkirikosten määrä on laskussa Suomessa – länsinaapurissa tilanne päinvastainen, tästä ilmiössä on kyse

Poliisi on edistynyt Lappeenrannassa syyskuun alussa tehdyn vanhuksen surman tutkinnassa. 90-vuotias uhri päästi epäillyn asuntoonsa luvallisesti.

Vuonna 1999 syntynyt murhasta epäilty mies on edelleen vangittuna. Hän on myöntänyt teon kiinniottonsa jälkeen. Henkirikos on tapahtunut 7. syyskuuta kaupungissa sijaitsevassa kerrostaloasunnossa.

Uhri ja tekijä tunsivat toisensa ennakolta, mutta sukulaissuhteesta ei ole kyse.

Asian vahvistaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Matti Raivio Kakkois-Suomen poliisista.

Lähes 90-vuotias naisuhri löytyi asunnosta noin viikko surmatyön jälkeen. Poliisi oli saanut uhrin lähipiiriltä ilmoituksen, ettei naiseen ole saatu yhteyttä useaan päivään.

Uhri löytyi asunnosta kuolleena. Poliisi alkoi heti epäillä henkirikosta.

Epäillyllä ei ole merkittävää aiempaa rikostaustaa. Virkavallalla on käsitys teon motiivista.

– Hän on ollut yhteistyöhalukas ja selvittänyt seikkaperäisesti tapahtumia tekoa ennen ja jälkeen. Meille on muodostunut hyvä käsitys tapahtuneesta. Motiivi, jonka hän on ilmoittanut, pitänee varmaankin paikkansa. Eli motiivikin on poliisin tiedossa. Tutkinnan tässä vaiheessa en kuitenkaan kommentoi yksityiskohtia enempää.

Suunnitelmallinen surmatyö

Poliisin mukaan epäilty oli mennyt vanhuksen asunnolle iltapäiväaikaan. Uhri oli päästänyt hänet vapaaehtoisesti sisään.

– Epäilty oli asunnossa luvallisesti, eli hän ei ollut sinne mitenkään tunkeutunut. Poliisin käsityksen mukaan hän oli ollut siellä jonkin aikaa ennenkuin toteutti tekonsa. Riitatilannetta ei meidän tietojemme mukaan ole ollut, tutkinnanjohtaja sanoo.

– Murhan rikosnimikettä puoltavat erittäin raaka ja julma tekotapa sekä suunnitelmallisuus. Poliisin näkökulmasta nämä kummatkin kvalifiointiperusteet täyttyvät. Uhri oli puolustuskyvytön vanhus.

Poliisi ei toistaiseksi koe, että tekijä olisi syytä määrätä mielentilatutkimukseen. Asia on käräjäoikeuden päätettävissä, kun tapaus aikanaan etenee käräjäsaliin saakka.

Syyttennoston määräpäivä on 3. joulukuuta. Esitutkinta on vielä kesken.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja