Riehakas fanilauma otti Käärijän vastaan lentokentällä – viisutähti lähetti terveiset äidilleen: "Rakastan sinua todella paljon"

Käärijä lähetti terveiset äidilleen: "Rakastan sinua todella paljon" 2:44
Millaisissa tunnelmissa Käärijä oli Suomeen palattuaan? MTV haastatteli Käärijää Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Suomen euroviisuedustaja Käärijä eli Jere Pöyhönen on palannut Suomeen Englannin Liverpoolissa järjestetyistä Euroviisuista. MTV otti viisutähden vastaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla. 

Käärijä sijoittui viisuissa toiseksi kappaleellaan Cha cha cha. Voiton vei Ruotsin edustaja Loreen kappaleellaan Tattoo.

Lentokentällä Käärijää odotti useita satoja innokkaita faneja, jotka lauloivat taukoamatta Käärijän viisuhittiä. Fanit alkoivat huutaa innoissaan Käärijän saavuttua sisään lentoaseman aulaan.

Käärijä tervehti ja halaili fanejaan. Joukko alkoi kannustaa laulajaa huutamalla rytmikkäästi hänen artistinimeään ja toistaen kovaan ääneen sanaa "voittaja".

– Herranjestas, en mä tällaista odottanut. Kelasin, että minun äiti ja iskä odottavat täällä, Käärijä hämmästeli uskomatonta vastaanottoaan.

Myös Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila oli vastaanottamassa Käärijää kentällä.

MTV Uutiset haastatteli paikalla ollutta fania, joka kertoi tunteen olleen aivan mahtava Käärijän astuessa sisään lentokentän aulaan.

– Valitettavasti en päässyt puhumaan (hänelle) itse, mutta tunnelma on aivan mahtava, fani toteaa.

Käärijä piti tiedotustilaisuuden median edustajille heti Suomeen saapumisensa jälkeen.

MTV Helsinki-Vantaan lentoasemalta: Suomeen palannut Käärijä puhui medialle 13:34

"Loreen oli kova vastus"

– Meillä on ollut ihan törkeän kivaa, totesi Suomen Euroviisut-selostaja Mikko Silvennoinen ennen Käärijän lehdistötilaisuuden alkua.

Käärijä kertoi lehdistötilaisuuden alkuun, että tuntuu todella jännittävältä ja uudelta olla niin rakastettu.

– Tottakai on hienoa, että kaikki ovat tulleet meikää kannustamaan ja arvostan sitä tosi paljon, mutta haluaisin painottaa ihmisille sitä, että olen samaa verta ja lihaa kuin kaikki muutkin. En ole sen ihmeellisempi kaveri kuin kukaan muukaan täällä, kuka tuli katsomaan tai juhlimaan mua. Samaa puuta me kaikki ollaan, Käärijä sanoo.

Käärijän mukaan lauantain esitys Euroviisujen finaalissa meni juuri niin kuin sen pitikin mennä.

– Olen tosi tyytyväinen siihen. Toki voittoa ei tullut. Harmittaa tottakai, mä lähdin hakemaan voittoa, olin tosi itsevarma siitä. Oli kova vastus Loreen siellä. Se oli päihitettävissä, mä en pystynyt siihen. Kakkossija – no, se on mikä se on.

Käärijä kertoo pitäneensä tilanteesta, jossa Euroviisujen pisteiden laskun yhteydessä yleisö huusi Cha Cha Chata.

– Kyllähän siinä oli sellainen mellakkameininki, mistä meikä diggailee. Vähän mielenosoitushommaa, se oli ihan mahtavaa. Tykkään pienestä hämmennyksestä ja ei siinä mitään pahaa kenellekään aiheutettu. Tämä on viihdebisnestä ja se on osa tätä.

Loreenin voitosta Käärijä toteaa, että hän ilmeisesti ansaitsi sen.

– Loreen on ihan mahtava, rakastan Loreenia, se on ihan huippu tyyppi, varmasti tullaan hänen kanssaan vielä törmäämään ja käymään kahvilla.

Käärijä kuitenkin toteaa toistamiseen, että kakkossija harmittaa.

– Kyllä mä olisin halunnut Loreenin voittaa. Mitä sitä kieltämään, kakkossija on aina kakkossija. Onnittelut Loreenille.

Käärijän mukaan viisuhumussa "pientä miestä on heitelty paikasta toiseen".

– Koitan ensin selvittää, mitä tässä on tapahtunut ja sitten katse tulevaan, Käärijä toteaa.

Valtava fanijoukko vastaanotti Käärijän Helsinki-Vantaan lentoasemalla – katso koko lähetys

Käärijä saapuu Suomeen – MTV ja fanit vastaanottavat viisutähden Helsinki-Vantaalla 36:29

Tunteikkaat terveiset äidille

Käärijä kertoo MTV Uutisten haastattelussa, että vastassa ollut valtava fanijoukko lentokentällä tuli hänelle suurena yllätyksenä.

– En odottanut juuri ketään tuonne kakkossijan saavuttaneena. Aika häkeltynyt ja kiitollinen fiilis, että ihmiset ovat tulleet meikäläistä varten tuonne. Aika sanattomaksi vetää, Käärijä kertoo MTV Uutisille.

Euroviisujen finaali oli tiukka ja ratkaisevia pisteitä saatiin jännittää viime hetkille saakka. Käärijä kertoo, että pisteiden laskun aikana hän kävi mielessään läpi monia eri mielialoja ja tunsi jopa pelkoa.

– Pettynyt olen siitä, että voittoa ei tullut. Olisin halunnut olla se "number one".

Äitienpäivän kunniaksi Käärijä lähettää terveiset omalle äidilleen.

– Paljon kiitoksia, rakastan sinua todella paljon. Oman äidin merkitys on ollut aina tosi iso. Se on uskonut tähän hommaan. Se on aina antanut minun tehdä näitä juttuja, joita olen halunnut. Se ei ole ikinä ohjaillut minua mihinkään. Olen todella kiitollinen, että minulla on juuri tämä äiti, joka minulla on.

Käärijän äitienpäiväterveisiin sisältyi kannustusviesti muillekin.

– Muutenkin haluan lähettää kaikille äideille paljon onnea ja tsemppiä ja myöskin niille naisille, joilla ei ole mahdollista saada lapsia.

Suomen paras sijoitus sitten Lordin

Käärijän sijoitus on Suomen paras sitten Lordin euroviisuvoiton vuonna 2006.

Ylen mukaan kyseessä oli samalla myös paras suomenkielisen kappaleen sijoitus Euroviisuissa koskaan. Lordi esitti voittokappaleensa englanniksi.

Euroviisut voitti kilpailun suurin ennakkosuosikki Ruotsi Loreenin popkappaleella Tattoo. Voitto on Ruotsille seitsemäs ja Loreenille toinen. Hän nappasi edellisen viisuvoittonsa vuonna 2012 kappaleella Euphoria.

Suomi sai tämänvuotisessa kilpailussa kovimman yleisöpistesaaliin, kun taas Ruotsi oli ammattilaisraatien ykkönen. Ruotsin lopullinen yhteispistemäärä oli 583 pistettä, Suomen 526 pistettä.

Euroviisut käynnissä – tätä Käärijä-fanit odottavat illalta 5:29
Käärijä yhdisti Ian, Riikan ja Milan ystäviksi. 

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 20.31.

Lue myös:

    Uusimmat