Rumaa jälkeä: pysäyttämätön Florida antoi selkäsaunan Patrik Laineen Columbukselle – Anton Lundell hurjassa vireessä

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthers on rökittänyt Columbus Blue Jacketsin. Floridan murskavoiton lukemiksi kirjattiin 9–2.

Panthersin Anton Lundell teki pelissä kaksi maalia. Suomalainen osui ensimmäisen kerran toisessa erässä vieden joukkueensa 6–0-johtoon. Toisen kerran Lundell kynäili kiekon häkkiin päätöserässä. Maali oli joukkueen kahdeksas ja suomalaisen kauden yhdeksäs.

Katso Lundellin kuudes osuma alapuolelta.

Kissaeläinten kapteeni Aleksander Barkov ja Eetu Luostarinen nappasivat ottelussa syöttöpisteen kumpainenkin. Barkov oli luomassa joukkueensa ensimmäistä maalia, joka syntyi, kun pelikellossa ei ollut minuuttikaan täysi. Luostarinen syötti viimeisen maalin.

Columbuksen maalia vahti Joonas Korpisalo, joka torjui 31 laukausta 36:sta. Ottelun alussa Blue Jacketsin maalilla oli Elvis Merzlikins, joka päästi neljä maalia 15 laukauksesta. Merzlikins ehti olla kaukalossa alle 14 minuuttia.

Floridassa vierailleen Blue Jacketsin Patrik Laine oli jäällä yhteensä hieman yli 15 minuuttia. Panthers on itäisen konferenssin kärkijoukkueita ja vahvistaa voitollaan asemiansa.

Kaapo Kakon onnistunut syöttö johti voittomaaliin

Panthersin kanssa konferenssin kärkipaikasta kisaava Tampa Bay Lightning vei 3–1-voiton Dallas Starsista. Aiemmassa pelissään Panthersille rökäletappion kärsineen Starsin ainoasta maalista vastasi Esa Lindell. Dallas meni johtoon Lindellin maalilla, mutta Tampa tuli ensimmäisessä erässä tasoihin ja teki vielä kaksi maalia päätöserässä.

Toronto Maple Leafs otti vieraissa tiukan voiton St. Louis Bluesista. Onnistuminen irtosi maalein 6–5.

Bluesin Niko Mikkola vei joukkueensa 5–4-johtoon päätöserän alussa, mutta Toronto pääsi tekemään vielä kaksi maalia. Bluesin maalivahti Ville Hussoa ei kaukalossa pelin aikana nähty. Kaapo Kakon syöttö johti New York Rangersin voittomaaliin Philadelphia Flyersista.

Vielä kolmannen erän puolivälissä pelitilanne oli tasan 2–2. Rangersin Chris Kreider pääsi kuitenkin viimeistelemään ottelun 3–2-lukemiin.