Kaapo Kakkoa voi odottaa karu kohtalo, New York Rangersin pomo ilmaisi huolensa – "Hän haluaa pelata"

New York Rangersin suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko kuuluu diabeteksensa ja keliakiansa vuoksi koronaviruspandemian riskiryhmään. Tästä johtuen hän ei vältämättä saa pelata NHL:n pudotuspeleissä.

NHL tiedotti aiemmin tällä viikolla, että koronaviruksen keskeyttämä kausi pelataan loppuun 24 joukkueen voimin. Yksi mukana olevista joukkueista on New York Rangers, joka taistelee Carolina Hurricanesin kanssa paikasta 16 parhaan joukkoon.

Kauden jatkamisen yllä on kuitenkin vielä useita kysymysmerkkejä. Yksi suurimmista kysymyksistä on se, saako riskiryhmään kuuluvat pelaajat osallistua tuleviin peleihin.

Diabetesta ja keliakiaa sairastava Kaapo Kakko kuuluu koronaviruksen riskiryhmään. Rangersin seurajohto ei halua riskeerata suomalaistimanttinsa terveyttä.

– Tiedän, että hän on luistellut ja harjoitellut kuin hullu yrittäessään olla valmis palaamaan. Olen varma, että hän haluaa pelata, mutta samaan aikaan on myös tärkeää pitää huolta kaikkien terveydestä, Rangersin puheenjohtaja John Davidson sanoo NY Postin mukaan.

Rangers aikoo huolehtia jokaisen pelaajansa terveydestä erittäin huolellisesti ikään katsomatta. Kakon kohdalla päätös pudotuspeleihin osallistumisesta tehdään kuitenkin lääkintähenkilöiden ohjeiden avulla. Jos pelaaminen luo uhan Kakon terveydellä, jää suomalainen pudotuspelien ulkopuolelle.

– Jos hän ei saa pelata, hän ei pelaa. Me huolehdimme hänestä. Hän on iso osa meitä. Jos hän saa pelata, hän pelaa. Olen varma, että hän haluaa pelata. Me kuuntelemme terveysviranomaisia ja lääketieteen ammattilaisia. He kertovat meille mitä tehdä, Davidson toteaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja