Mainos

Kaapo Kakko suomalaisen NHL-tähden jalanjäljillä – "Paljon samoja askelmerkkejä"

8:13

Kaapo Kakkoa voi helposti pitää huippulupauksena. Viime vuosien aikana Kakko on ottanut erittäin isoja kehitysaskeleita. TPS:n valmennuspäällikkö Mika Suoraniemi vertaa Kakkoa hieman toiseen, samasta kaupungista maailmalle ponnistaneeseen suomalaiseen NHL-tähteen.

Ylälaidan videolla Tulosruudun juttu lauantain SM-liigakierroksesta.

Kakko on tehnyt nopeaa nousua TPS:n C-junioreista, B:n ja A:n kautta Liigaan. 17-vuotiaana hän voisi edelleen pelata B-junioreissa. Nuoresta iästä huolimatta hän on ottanut SM-liigan kuin omaksi kodikseen.

Kakko on tällä hetkellä TPS:n iso timantti. Superlupaus, joka on lunastanut itselleen nopeasti suuren roolin mustavalkopaitojen liigamiehistössä.

TPS:n valmennuspäällikön Mika Suoraniemen mukaan Kakosta näkyy paljon samaa kuin TPS:n edellisestä superlahjakkuudesta Mikko Rantasesta.

– Heissä on sellaista samanlaista tarinaa, vaikka he ovat tietyllä tavalla hieman erilaisia pelaajia. He ovat isokokoisia poikia, heillä on tietty palo ja intohimo, he ovat taitavia ja älykkäitä jätkiä ja mikä tärkeintä, he ovat valmiita tekemään töitä, Suoraniemi pohtii MTV Sportille.

TPS:n valmennuspäällikkönä viidettä vuotta toimivan Suoraniemen mukaan Kakko kulkee ikään kuin Rantasen jalanjälkiä.

– Olen nähnyt Mikon polun tuosta läheltä ja nyt näen Kaapossa paljon samoja askelmerkkejä. Hän menee varmasti ihan samaa reittiä, Suoraniemi sanoo Kakosta ja viittaa tämän kehitysaskeleihin ja peliympäristön nopeaan vaihtumiseen.

– Ei tarvitse puhua kuin esimerkiksi paineen alla pelaamisesta tai siitä, miten pelaaja pystyy olemaan parhaimmillaan, kun sitä vaaditaan. Mikko Rantasessa ja Kaapo Kakossa on paljon samoja elementtejä, Suoraniemi jatkaa.

Jo oman pelaajauransa aikana TPS:ää edustaneen Suoraniemen mukaan Rantanen on hyvä vertauskuva Kakolle. Peilikuva on varsin iso.

– Mikko on nyt ihan hyvässä huudossa. 82 pistettä viime kaudella. Eiköhän silloin voida puhua jo jonkinlaisesta starasta, Suoraniemi pohtii ja jatkaa NHL-teeman kautta.

– Kaapo menee ihan samaa polkua kuin Mikko. Jatkoa ajatellen NHL-varaus näyttää isoa suuntaa. Epäilen, että se varausnumero on aika korkea. Ja uskallan näin väittää.

Pieni yllätys

Kakko on ottanut isoja harppauksia eteenpäin viime vuosien aikana. Vielä toissa kauteen lähdettäessä hän oli C-junioreiden mukana. Kauden alla osoite vaihtui B:hen, mistä hänen nostettiin vielä kyseisen kauden aikana A-junioreihin.

Nyt, ilman suurempia takaiskuja, Kakko on jo tekijämies SM-liigassa.

– Hänenkaltaiset supertalentit sopeutuvat eri ympäristöihin todella nopeasti. Joskus voi kestää hetken aikaa ennen kuin alkaa tapahtua. Kaapon kohdalla kaikki on tapahtunut hyvin nopeasti, mikä on huikea juttu, TPS:n valmennuspäällikkö Suoraniemi iloitsee.

SM-liigan runkosarjan ensimmäisillä kierroksilla Kakko on ollut jatkuvasti TPS:n parhaimmistoa. Viidessä ottelussa hänelle on merkattu kuusi (2+4) tehopistettä. Mukaan on mahtunut muun muassa voittomaali sekä väkevää vastuunkantoa.

Onko tässä räjähtävässä alussa yllättänyt mikään?

– Hurja tehoilu on tullut ehkä nopeammin, mitä osasimme odottaa, Suoraniemi myöntää.

Suoraniemi iloitsee myös koko seuran puolesta. Hänen mukaansa taustalla on ollut paljon tekijöitä, jotka ovat olleet tukemassa ja auttamassa Kakkoa eteenpäin.

Loppupeleissä yksi tärkeä tekijä on liittynyt Kakon valmentajiin.

– Kyse on kuitenkin siitä, että uskalletaanko luottaa nuoriin pelaajiin ja heidän kykyihin. Siihen olen erittäin tyytyväinen, että nuori pelaaja on kokenut sen, että hän saa mahdollisuuden.

– Tässä tarinassa on saumoja vaikka mihin, mutta ei tässä ole mitään käsikirjoitusta. Suuntaviivat ovat olemassa ja me pyrimme pitämään jalat maassa. Arki ratkaisee ja se vaatii töitä. Pitää muistaa kuitenkin se, että hänellä on kova haaste pitää se rooli, mikä hänellä on nyt. Siellä on olemassa se jatkuva takapaine. Selvää on se, että Liiga on riittävä taso hänelle juuri nyt. Hän on kova jätkä, jos hän pystyy pärjäämään tuon haasteen keskellä. TPS haluaa kuitenkin olla niitä kärkijoukkueita Liigassa. Voin sanoa, että hän ei ole missään aivan helpommissa saappaissa. Siksi nostan hattua, että hän on pystynyt osoittamaan olevansa luottamuksen arvoinen, Suoraniemi sanoo Kakosta.

Nuori timantti aiheuttaakin paljon hymyä TPS:n leirissä.

– Hienolle tarinalle hieno alku. Hän on nuori mies ja hänellä on vielä monessa asiassa opittavaa. Nyt vain yritetään tukea häntä, se on meidän tehtävä, Suoraniemi sanoo seuran näkökulmasta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.