Juniorivalmentaja muistelee osuvaa hetkeä Kaapo Kakosta: "Kuuteen peliin 26 pistettä – nyt hän on väärässä paikassa"

Kaapo Kakon tarina ei ole rakentunut yhdessä yössä. Huipputaitava hyökkääjä on hurmannut moneen otteeseen muun muassa eri juniorisarjoissa.

Ylälaidan videolla Tulosruudun juttu lauantain SM-liigakierroksesta.

TPS:n B-junioreissa Kakkoa valmentanut Hermanni Vidman muistelee hetkeä, jolloin Kakon lahjakkuus iski oikein kunnolla alitajuntaan.

– Hän oli silloin C-junioreissa ja he olivat Raumalla Pitsiturnauksessa. Siellä hän taisi tehdä kuuteen peliin 26 tehopistettä. Se oli sunnuntai, kun C-junioreiden koutsi soitti ja sanoi, että hän on nyt väärässä paikassa. Pitäisikö hänen tulla teidän kanssa B:n mukaan, Vidman muistelee MTV Sportille.

– Eikä se tuohon loppunut. Olisiko ollut saman vuoden joulukuu tai vuodenvaihde, kun hänellä alkoi olla joka pelissä niin paljon maalipaikkoja, että aloimme puhumaan siitä, pitäisikö hänet nostaa A:han. TPS:n nykyinen päävalmentaja Kalle Kaskinen oli silloin siellä. Kun Kaapo pelasi muutaman pelin heidän mukanaan, niin hän oli heti oikeassa paikassa, Vidman jatkaa.

Vidmanin mukaan kaikki tämä viittaa yhteen isoon teemaan.

– Kun hänet on nostettu vanhempien mukaan, niin hän ei ole tarvinnut mitään sopeutumisaikaa. Hän on ollut heti kotonaan, Vidman pohtii.

Nykyään TPS:n A-junioreita valmentavan Vidmanin mukaan helpot hyppäykset selittyvät sekä lahjakkuudella että sillä, miten Kakolle pelaaminen on yksinkertaisesti ”niin helppoa”.

– Vaikka vauhti nousee, niin hän pystyy sopeutumaan siihen ja hän saa heti pelistä kiinni, Vidman analysoi.

Viime kaudella Kakko vietti enää vain osan ajasta B-junioreiden mukana. Valtaosa kaudesta meni A:ssa, minkä lisäksi hän kävi kuuden ottelun mittaisen piipahduksen Liigassa.

Kesällä Kakko harjoitteli TPS:n edustusjoukkueen mukana, napaten lopulta paikan ykkösketjusta. Tämän jälkeen Kakko on takonut viiteen runkosarjaotteluun jo kuusi (2+4) tehopistettä.

Vidmanin mukaan Kakkoa ei ole odoteltu enää hetkeen A-junioreiden mukaan.

– Sanotaanko näin, että kyllä me olimme aika varmoja, että hän ei enää junnupelejä pelaa. Emme tehneet hänelle enää nimikylttiä A:n koppiin, Vidman paljastaa.

– Se on iso bonus, jos hän pelaa junnupelejä jossain muualla kuin maajoukkueessa. Totta kai ottaisimme hänet mukaamme, mutta en usko, että saadaan, TPS:n A-junnuluotsi naurahtaa.

Vidmanin mukaan hän ei ole yllättynyt millään tavalla siitä, millaisen alun Kakko on saanut liigakaukaloiden puolella.

– Tuolle tuli viitteitä jo viime keväänä. Jo viime kaudesta lähtien olin pomminvarma, että hän lyö tänä vuonna läpi Liigassa, Vidman sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat