Käänne Petrin raivoisassa asuntovaunupalossa: Vaunua ei ostettu suoraan Huutokaupat-sivustolta, mutta toimitusjohtaja miettii auttamista

Petrin juuri ostama asuntovaunu paloi soihtuna ilmaan Muhoksella – surullinen näky tallentui videolle 0:29
Petrin juuri ostama asuntovaunu paloi soihtuna ilmaan Muhoksella – surullinen näky tallentui videolle

MTV Uutiset kertoi tiistaina epäonnisen Petri Koskensalon asuntovaunukaupoista. Koskensalo osti käytetyn asuntovaunun, mutta vain 15 minuuttia myöhemmin vaunu roihahti tuleen.

Uutisessa kerrottiin virheellisesti, että oululaismies olisi ostanut vaunun suoraan Huutokaupat.com-sivustolta. Sivuston toimitusjohtaja Santtu Poutanen kertoo MTV Uutisille, ettei vaunua ostettu heidän sivustoltaan, vaan vaunu oli jo myyty Huutokaupat.com-sivustolta eteenpäin ennen kuin epäonninen oululaismies osti sen toiselta osapuolelta.

– Huutokaupat.com-sivusto ei myynyt vaunua, vaan hän on ostanut sen joltain muulta. Toivon, että vaunun myyjä on kertonut ostajalle tiedossaan olevat viat ennen kauppoja.

Koskensalo kertoo MTV Uutisille, että hän osti vaunun kaverinsa autoliikkeestä. Autoliikkeen edustaja kertoi MTV Uutisille 18.7., että asuntovaunu oli kauttaaltaan tarkistettu ennen sen luovuttamista Koskensalolle ja jo olemassa olevat viat olivat asiakkaan tiedossa. Edustajan mukaan tarkistuksen yhteydessä käsijarru oli toimiva. Lisäksi autoliikkeen edustaja haki vaunun 500 kilometrin päästä ja toi sen ongelmitta Pohjois-Pohjanmaalle, ennen kuin vaunu luovutettiin Koskensalolle.

"Totta kai olisimme korvanneet"

Santtu Poutanen kertoo, että kaikki Huutokaupat.com-sivustolla myynnissä olevien autojen ja muiden tuotteiden esittelyssä kerrotaan mahdolliset viat ja puutteet avoimesti.

– Jos vaunu olisi ostettu Huutokaupat.com-sivuston kautta ja olisi selvinnyt, että vaunussa olisi ollut vikoja, joista ei kerrottu ilmoituksessa, olisimme toki korvanneet aiheutuneen vahingon. Myytävästä kohteesta pitää kertoa kaikki olennaiset tiedot, mukaan lukien viat ja puutteet. Ostajan velvollisuus on myös tutustua huutokauppakohteiseen etukäteen. 

Poutanen muistuttaa myös vakuutuksen tärkeydestä. Jokaisella autolla on myytäessä pakollinen liikennevakuutus, mutta kattavampien vakuutusten hankinta kuuluu ostajalle.

– Ostajan velvollisuus on itse hankkia haluamansa vakuutukset. Se ei ole varsinaisesti myyjän tehtävä lähteä sitä miettimään, toki myyjäliikkeet usein tarjoavat lisävakuutuksia, mutta viime kädessä asian päättää ostaja.

"Haluaisimme auttaa"

Huutokaupat.com-sivusto on ollut yhteydessä oululaismieheen ja haluaisi auttaa surullisessa tilanteessa.

– Selvitämme, miten voisimme auttaa häntä. Ongelma on se, ettei hän ostanut vaunua sivustomme kautta, mutta katsotaan jos jotain keksitään, Poutanen kertoo.

Juttua muokattu 18.7.2020: Täsmennetty, että Koskensalo osti auton kaverinsa autoliikkeestä. Lisäksi lisätty  autoliikkeen edustajan näkemys vaunun kunnosta kaupantekohetkellä.

Lue myös:

    Uusimmat