K18-radioviestejä, kirjapaljastuksia ja Ferrari-uran kruunaus – Kimi Räikkösen vuosi 2018 opetti meille monta uutta asiaa Jäämiehestä

Kimi Räikköselle vuosi 2018 oli yksi F1-tähden uran tapahtumarikkaimmista. Tai ainakin hän antoi itsestään ulkopuolisille enemmän kuin koskaan aiemmin. Kokosimme yhteen Ferrarilta Sauberille siirtyvän suomalaiskuskin vuoden tähtihetket.

Räikköseen saatiin vuoden aikana uutta näkökulmaa muun muassa Kari Hotakaisen kirjoittaman Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjan sekä aktiiviseksi äityneen Instagram-tilin päivitysten kautta. Samaan aikaan jatkui tuttu komiikka Ferrarin tiimiradiossa, mutta myös loppukauden upeat ajosuoritukset ja rennoksi muuttunut olemus nostivat hänet jälleen F1-sarjan puheenaiheeksi.

Tiimiradiossa tapahtunutta

Osa vuoden aikana suoraan tv-lähetykseen päätyneistä tiimiradioviesteistä on sen verran K18-materiaalia, etteivät ne taivu samalla tavalla t-paitojen teksteiksi kuin jotkut aiempien vuosien tokaisut. Kausi oli kuitenkin taas täynnä mitä koomisimpia hetkiä, kun Räikkönen selvitti asioitaan Ferrarin varikkomuurin suuntaan.


Kirjan kansien väliin päätynyttä

Odotukset elokuun puolivälissä julkaistulle Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjalle olivat kovat eikä vähiten sen takia, että sen käännösoikeudet oli jo ennakolta myyty useisiin maihin. Tänä jouluna monesta lahjapaketista löytyvää kirjaa on myyty viimeisimmän päivityksen mukaan jo hurjat 170 000 kappaletta. Kari Hotakaisen hartaan työn ansiosta Räikkösestä saatiin esiin monia uusia puolia.


Radalla tapahtunutta

Vuosi 2018 oli Räikköselle menestys myös radalla. Hän nousi Yhdysvaltain GP:n ykköstilallaan suomalaiskuskien kaikkien aikojen ykköseksi 21 osakilpailuvoitolla, ja kaikkiaan 12 palkintosijaa sivusivat hänen yhden kauden ennätystään mestaruusvuodelta 2007. Myös uran ensimmäinen Italian Monzassa ajettu paalupaikka muodostui upeaksi läksiäislahjaksi intohimoisille Ferrari-faneille.

Sosiaalisessa mediassa tapahtunutta

Joulukuussa 2017 koettiin ihme, kun Instagram-palveluun ilmestyi käyttäjä @kimimatiasraikkonen. Pian paljastui, että kyseessä tosiaan oli Kimi Räikkönen, ja tästä alkoi sosiaalisen median dominointi, jollaista emme ikinä uskoneet näkevämme. 1,2 miljoonaa seuraajaa ovat saaneet todistaa mitä erikoisempia tilanteita, parin sanan pajatson tyhjennyksiä ja myös hellyttäviä hetkiä perheen parissa.


Kauden jälkeen tapahtunutta

Kauden 2018 ajot päättyivät Abu Dhabin radan pääsuoralle vain muutaman kierroksen jälkeen, joten Räikkösen jäähyväiset jäivät kisapaikan ulkopuolelle. Molempien suomalaiskuskien välttelemä MM-sarjan kolmossija putosi lopulta Räikkösen kannettavaksi, mikä tiesi matkaa Pietarissa järjestettyyn kauden päätösgaalaan. Jäämies otti smokkibileet haltuunsa omalla tavallaan.


Lue myös:

    Uusimmat