Räikkösen mekaanikontaidoille kovaa ylistystä – Kimi ärähtää nykymenosta: "On tietysti näitä paskahousuja"

Kimi Räikkönen kertoo uutuuskirjassa perheensä yhteisistä vuosista kartingin parissa.

Pääkuvan video: Kimi Räikkönen paljastaa, mikä johti kirjan julkaisuun.

Noina vuosina koko Räikkösen perhe, johon kuului Kimin lisäksi vanhempi veli Rami sekä vanhemmat Matti ja Paula, kiersi yhdessä kisoja ja rassasi kaikenlaisia menopelejä.

Vanhemmat säästivät talvella ja upottivat rahansa poikien rakkaaseen harrastukseen.

Kimi vietti nuoruutensa kirjaimellisesti kädet öljyssä.

− Silloin kun mä olin nuori, se itse tekeminen ja rassaaminen oli normaalia. Ei nykyään. Monilla on niin rikkaat faijat, ettei niiden tarvitse tehdä juuri mitään. Mutta ei sitä silloin nuorena miettinyt, se oli normaalia, että itse pestään ja huolletaan. Nykyään on tietysti näitä paskahousuja, joiden faijoilla on miljoonia, eihän ne tee mitään. Menee suunnilleen helikopterilla paikalle, valmiiseen pöytään, Räikkönen kertoo Kari Hotakaisen kirjoittamassa Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjassa.

Juttu jatkuu videon alla.

Kalle Jokinen, joka kiersi Räikkösen mekaanikkona ja apurina Euroopan ratoja 90-luvun puolivälissä, on huomannut saman.

− Nyt kun olen kiertänyt pikkupoikien kanssa, olen huomannut, että huonompaan suuntaan on menty. Ei ne koske mihinkään, niillä on fysioterapeutit ja managerit kymmenen vanhasta lähtien, ei ne tiedä oikeasti tekniikasta mitään. Se on huono juttu, Jokinen toteaa.

Jokinen tietää, että Räikkösen nuoruusvuosien kokemukset, joihin kuuluvat myös kesken jääneet opinnot autonasentajalinjalla, ovat auttaneet tätä työskentelemään F1-autojen parissa.

− Kimi on auton kehittäjä.

− Kimi on aivan helvetin hyvä laittamaan moottoreita, voi olla että (formula) ykkösissä ainut, joka voi tehdä koneremontin yksin, Jokinen alleviivaa.

Lainaukset ovat torstaina julkaistusta Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjasta (Siltala).

Lue myös:

    Uusimmat